گزارش روزنامه هم‌میهن از کارزار سهامداران بانک آینده::

تعیین تکلیف ۷۵ هزار سهام‌دار خرد بانک آینده

با امضای بیش از ۵ هزار نفر از سهامداران بانک آینده در این کارزار، روزنامه هم‌میهن با اشاره به این کارزار گزارشی در این رابطه منتشر کرد:

بانک آینده یکی از بزرگترین مبلغ هزینه‌کرد در بخش تبلیغات را در بین بانک‌های خصوصی و بورسی دارد. با این وجود این بانک همواره با نقدهای جدی مواجه است و این همه هزینه برای خاموش کردن صدای معترضان به عملکرد این بانک موفق نشده است. بانک آینده در پنج سال گذشته حدود 505میلیارد تومان بابت تبلیغات صرف کرد، اما نتیجه این هزینه تقریبا صفر بوده‌است.

خیرا سهامداران بانک آینده، کارزاری را راه انداختند تا صدای اعتراض خود را به مدیران بورسی و وزارت اقتصاد برسانند. این کارزار که با عنوان «تعیین‌تکلیف وضعیت ۷۵هزار سهامدار خرد بانک آینده» به راه افتاده به 15 ماه تعلیق نماد این شرکت بورسی اشاره دارد. نماد بانک آینده از یک‌سال‌ونیم پیش، براساس دستورالعمل‌های بورس، نمادهای بورسی براساس اتفاقات زیر متوقف شد. معمولا نماد، براساس اتفاقاتی مانند مجموع عمومی، افشای اطلاعات بااهمیت، تغییرات قیمتی 20درصدی و رشد 15روزه و بدون توقف، تغییرات 50درصدی، دستکاری قیمت و دستکاری بازار متوقف می‌شوند. بانک آینده به دلیل اینکه اطلاعات خود را منتشر و شفاف‌سازی نکرده است، متوقف مانده و هر ماه این تعلیق تمدید می‌شود. تاکنون نیز 15 بار این توقف تمدید شده است، چراکه سازمان بورس نمی‌تواند بدون هیچ دلیل قانع‌کننده‌ای نمادی را متوقف و سهامداران آن را متضرر کند.

برهمین اساس، نماد بانک آینده به دیل مشکلاتی که دارد با این قوانین سخت‌گیرانه بورس مواجه شده و نماد آن متوقف مانده است. هفته آخر شهریور 1400 بود که پیام ناظر با عنوان تعلیق نماد وآیند منتشر شد. این تعلیق به‌منظور بررسی وضعیت شفافیت اطلاعاتی ناشر در پایان هر ماه برای مدت یک ماه دیگر تمدید شده و تا امروز ادامه یافته است. در تاریخ 15 دی 1400 بانک مرکزی طی نامه‌ای به محمد فطانت‌فرد مدیرعامل وقت بانک آینده اعلام می‌کند برای تعیین‌تکلیف شفاف‌سازی وضعیت سهامداری بانک آینده و همچنین با توجه به صدور دستور موقت شعبه سوم دیوان عدالت اداری، امکان برگزاری مجامع عمومی بانک آینده وجود ندارد. ماجرا از این قرار است که در اول دی 1400 تعدادی از سهامداران بانک آینده با شکایت در دیوان عدالت اداری نسبت به سلب حق رأی و نادیده گرفتن حقوق اساسی و مالکیت خود اعتراض می‌کنند. در تاریخ 19 اردیبهشت 1401 حکم دیوان عدالت اداری روی سامانه کدال منتشر می‌شود. اما سهامداران عمده تقاضای نقض دادنامه صادره از شعبه 3 بدوی دیوان عدالت اداری را ثبت می‌کنند تا در یکی از شعب تجدیدنظر دیوان عدالت اداری شکایت‌شان مجدد طرح و بررسی شود. در نهایت در تاریخ 20مهر 1401 رای تجدیدنظر روی سامانه کدال منتشر شد. تفویض اختیارات سهامداری برخی از سهامداران عمده و سلب حق رأی ایشان نقض می‌شود و رای صادره قطعی بوده و به همه طرفین ابلاغ می‌شود. وضعیت سهامداری بانک آینده تعیین‌تکلیف شد اما تعلیق نماد وآیند تمدید شد. پس از انتشار رای نهایی تجدیدنظر و تعیین‌تکلیف وضعیت سهامداری بانک آینده، مدیر نظارت بر ناشران بازار پایه فرابورس در نامه‌ای به شعبان مرادی اعلام کرد، آخرین وضعیت اقدامات و درخواست‌های بانک آینده از بانک مرکزی پیرامون برگزاری مجامع عمومی و نتیجه آن تشریح شود. مرادی درباره آخرین وضعیت برگزاری مجامع عمومی عادی صاحبان سهام بانک آینده توضیح می‌دهد که برای صدور مجوز برگزاری مجامع عمومی صاحبان سهام، مکاتبات متعدد با بانک مرکزی (تعداد 10 نامه) انجام شده اما تاکنون مجوز برگزاری مجامع از سوی بانک مرکزی صادر نشده است. حال مشخص نیست چرا با وجود تعیین وضعیت سهامداری بانک آینده اما بانک مرکزی همچنان از صدور مجوز برای مجامع عمومی عادی صاحبان سهام بانک آینده خودداری می‌کند. انتظار سهامداران از سازمان بورس به عنوان نهاد ناظر بازار سرمایه برای احقاق حقوق 75هزار سهامدار خرد این بانک و خانواده‌های آن‌ها لازم است نهایت تلاش خود را به‌عمل آورده تا این انتظار و بلاتکلیفی به پایان رسد و نماد وآیند بازگشایی شود. 15 ماه زمان کمی نیست؛ یک گستره‌ طولانی است برای سهامدارانی که در این مدت با مشکلات عدیده اقتصادی دست‌وپنجه نرم کرده‌اند. این سازمان می‌تواند ضمن الزام بانک آینده به‌عنوان ناشر پذیرفته شده در فرابورس ایران به ارائه گزارشات ارزیابی 32شرکت زیرمجموعه بانک در اسرع وقت، با برگزاری جلسه با ریاست و معاونت نظارت بانک مرکزی به تسریع در صدور مجوز برگزاری مجامع عمومی بانک آینده و پایان بلاتکلیفی سهامداران کمک شایانی کند.

در حقیقت سهامداران بانک آینده از سازمان بورس و مدیران بانک می‌خواهند که به وضعیت شرکت‌های زیرمجموعه، 75هزار سهامدار بانک و همچنین سهامداران عمده آن توجه کرده و اوضاع نابسامان سهام بانک را حل کنند.

منبع: روزنامه هم‌میهن

برای امضای این کارزار می‌توانید اینجا کلیک کنید.

بحث و گفتگو

علی اصغر خوشروش : از سال ۹۶ که بانک آینده مدیریت دارائیها و بدهیهای موسسه افضل توس را عهده دار شده است . چرا تاکنون هیچگونه گزارشی سالیانه از عملکرد حسابهای این مؤسسه رو منتشر نمی‌کند. سپرده سهامداران این موسسه نزد بانک آینده مسدود شده است و پاسخگوی سهامداران و سپرده گذاران نیستند . چرا دستگاه‌های نظارتی روند پیگیریها رو نظارت نمیکنند و گزارش کار به سهامداران و سپرده گذاران نمی‌دهند. تا چه زمانی تعیین تکلیف خواهد شد .
💬 پاسخ
محمدرضا سهمی حصاری : باسلام و احترام مسئولین محترم سازمان بورس به داد سهامداران خرد بانک آینده برسید در این وانفسای جنگ اقتصادی
💬 پاسخ
محمد رضا طالب زاده : سلام علت تعلیق نماد بانک آینده سهم خواهی و زیاده طلبی گروهی از مسئولین وزارت اقتصاد و بانک مرکزی می باشد ،اینها تا به مطامع خود نرسند پشیزی ارزش برای حقوق پایمال شده سهامداران خرد (مردم عادی ،) قائل نیستند خداوند متعال شر این مسئولین بی درد را از سر مردم کم کن
💬 پاسخ
منیر بهفری در پاسخ به محمد رضا طالب زاده: واقعا در حق ما ظلم کردید ون 12 سال پیش سهام بانک اینده رو خریدم کل سرمایم بود 1 ملیون که سهام خریدم کاش طلا میخریدم الان هیچ در بساط ندارم کارگرم به امیدی یک قالی بافتم فروختم به عنوان زن خانه دار که سر مایه بشه ولی چه فایده دیگر هیچ امیدی نیست الان ده هزار سهام بانک اینده دارم ولی هیچی نیست در بساط
💬 پاسخ

سایر تجربه‌ها

تجربه‌های بیشتر