پیگیری کارزار«درخواست ساماندهی یا انحلال صندوق ذخیره فرهنگیان» از عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی:

سرمایه معلمان در سایه ابهام و عدم شفافیت

عبدالوحید فیاضی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی صبح مجلس با بیان اینکه صندوق ذخیره فرهنگیان از سال‌ها پیش در حال فعالیت است، اظهار داشت:  قبل از ورود وزیر جدید آموزش و پرورش انتظار داشتیم، وضعیت این صندوق سامان‌دهی شود و مانع از تبدیل آن به حیاط خلوت برخی افراد شوند. در حال حاضر، نگرانی معلمان نسبت به عملکرد این صندوق افزایش یافته است.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با اشاره به سهم ماهانه معلمان از حقوق‌شان برای واریز به صندوق افزود: بر اساس آماری که در اختیار دارم، در فروردین‌ماه حدود ۱۷۰ تا ۱۹۰ میلیارد تومان از حقوق معلمان کسر و به صندوق واریز شده است. این عدد بالا نیازمند پاسخگویی و شفاف‌سازی است.

فیاضی همچنین نسبت به عدم اعلام ارزش مالکانه دارایی‌های صندوق به فرهنگیان انتقاد کرد و گفت: با گذشت دو سال از آغاز ارزیابی این دارایی‌ها، هنوز گزارشی به معلمان ارائه نشده و این موضوع جای سوال دارد.

وی از افزایش بی‌دلیل تعداد هلدینگ‌ها و گسترش ساختار اداری صندوق نیز انتقاد کرد و افزود: برخی هلدینگ‌ها دارای عملکرد ضعیف و حتی فسادزا هستند. به عنوان مثال، در هلدینگ ساختمانی صندوق، افراد خاصی در حال اعمال نفوذ و سوءاستفاده هستند.

نماینده مردم نور و محمودآباد در مجلس در ادامه اظهار داشت: متأسفانه بخش زیادی از بدنه مدیریتی صندوق از افراد غیر فرهنگی تشکیل شده و حضور مستقیم معلمان در تصمیم‌گیری‌ها بسیار کم‌رنگ است. همچنین شرکت “فرایند نوین فرهنگیان” که پل ارتباطی صندوق با فرهنگیان در استان‌ها بود، اخیراً منحل شده است که این اقدام نیز ابهامات بیشتری ایجاد کرده است.

فیاضی از وزیر آموزش و پرورش خواست با حساسیت بیشتری نسبت به ترکیب هیئت امنای صندوق و ساختار مدیریتی آن ورود کند و افزود: مجلس به‌موقع به این موضوع ورود خواهد کرد و عملکرد صندوق از نگاه نهادهای نظارتی نیز زیر ذره‌بین است.

شایان ذکر است کارزار “درخواست ساماندهی یا انحلال صندوق ذخیره فرهنگیان”  از طرف معلمان عضو سابق و فعلی صندوق ذخیره فرهنگیان منتشر شده است و تا زمان انتشار این خبر به بیش از ۲۳۹۰۰  امضاء رسیده است.

منبع: صبح‌مجلس


سایر تجربه‌ها

تجربه‌های بیشتر