رئیس محترم کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی
با سلام
همانطور که مستحضرید رشتهی تربیت بدنی و زیرشاخههای آن از کمبود نظارت صحیح، اصولی و قانونی رنج میبرد و همین مسئله مشکلات بسیار زیادی را متوجه دانشآموختههای تربیت بدنی، ورزشکاران و خانوادههای آنها میکند. به عنوان مثال میتوان به سودجوهایی اشاره کرد که با چند هفته شرکت در کلاسهای آموزش از فدراسیونها مدرک مربیگری تهیه میکنند و بدون هیچ مطالعه و تخصص و حتی سابقه ورزش قبلی به فروش و تجویز برنامه تمرین و مکملها داروهای ممنوعه در سطح باشگاهها میپردازند و هیچ حد و مرزی برای فعالیت آنها با توجه به میزان تخصصشان لحاظ نشده است و این در حالی است که یک کارشناس تربیت بدنی و علوم ورزشی در زیرشاخه فیزیولوژی ورزش یا... حداقل ۴ تا ۸ سال از عمر خود را صرف یادگیری و آموزش آکادمیک کرده، اما هیچ مزایا یا حدودی تعریف نشده که این دانش آموختگان را از سایر مربیان که صرفاً با چند هفته آموزش مدرک دریافت میکنند که اصلا اطلاعات کافی ورزشی ندارند تمیز دارد! و این به دور از عدالت آموزشی است. البته منکر سواد بعضی از مربیان غیر آکادمیک نیستیم، اما به جهت مشخص نبودن حدود اختیارات و نبود نظام تربیت بدنی قوی دست افراد سودجو باز است.
نظام تربیت بدنی با برگزاری آزمون و اهدای شماره نظام ورزشی، میتواند فارغالتحصیلان را سازماندهی کند تا:
۱_ مثل رشتههای مهندسی، پزشکی و روانشناسی و... چهارچوب و خطوط قرمز تعریف شده برای تشخیص متخصص و سودجو داشته باشد.
۲_ از پتانسیل واقعی متخصصان علوم ورزشی در راستای مدیریت، مربیگری و سلامت در ورزش همگانی و قهرمانی استفاده شود.
۳_حدود فعالیت افراد را مشخص کند تا در صورت وقوع تخلفات احتمالی مراجع قضایی بر مبنای آن برخورد کنند.و از این نکته نباید غافل شد که نظام تربیت بدنی با توجه به شرایط و پتانسیل علوم ورزشی میتواند خودکفا و از لحاظ مالی به جایی وابسته نباشد!
لذا ما امضا کنندگان این کارزار از شما تقاضای مساعدت و پیگیریهای لازم در خصوص تشکیل نظام تربیت بدنی و علوم ورزشی همانند سایر رشتههای مهندسی، پزشکی و... را داریم.