درخواست اختصاص یارانه‌ها به ایرانیان بر اساس کدملی برای جلوگیری از هدر رفت منابع ملی توسط اتباع

#اصلاح_نظام_پرداخت_یارانه

درخواست اختصاص یارانه‌ها به ایرانیان بر اساس کدملی برای جلوگیری از هدر رفت منابع ملی توسط اتباع

وزیر محترم اقتصاد

رییس محترم مجلس شورای اسلامی

ریاست محترم جمهوری

همان‌طور که می‌دانیم، ایران کشوری است که از لحاظ اقتصادی، کشوری یارانه‌ای محسوب می‌شود و بر روی اقلام بسیاری از خوراک گرفته تا انرژی و خدمات درمانی و آموزشی یارانه پرداخته می‌شود. از طرفی، سیاست یارانه‌های نقدی که از زمان ریاست جمهوری محمود احمدی‌نژاد به اجرا درآمد، هرگز به اهداف خود مبتنی بر هدفمندسازی مصرف یارانه‌ها و کم کردن فاصله طبقاتی نرسید.

اگر تنها یک قلم از اقلام یارانه‌ای را بخواهیم بررسی کنیم، می‌توانیم به بنزین اشاره کنیم. سرانه مصرف ایرانیان سالانه ۴۵۰ لیتر بنزین است. قیمت آزاد بنزین چیزی در حدود لیتری ۸۰ هزار تومان است که به‌طور مثال، در کشور افغانستان اکنون همین قیمت را دارد (معادل لیتری ۶۰ افغانی) که سالانه معادل ۳۶ میلیون تومان می‌شود! که اتباع غیرمجاز نیز از این مقدار یارانه، به‌صورت سالانه چه به‌صورت مستقیم با ماشین شخصی و چه غیرمستقیم با وسایل حمل و نقل عمومی، بهره‌مند می‌شوند.

در مورد برق، هزینه تمام شده برق هر کیلووات ساعت ۴۰۰۰ تومان است که بالای ۹۰ درصد آن به‌صورت یارانه‌ای در اختیار ملت قرار می‌گیرد و با توجه به مصرف میانگین سرانه ساکنین ایران، سالانه حدود ۴ میلیون تومان بابت مصرف برق به ازای هر فرد یارانه از منابع متعلق به ملت ایران پرداخت می‌شود که اتباع بیگانه هم از آن سود می‌برند.

در مورد گاز نیز، با توجه به سرانه مصرف داخلی و قیمت آزاد آن در کشورهای همسایه و مقایسه با قیمت داخلی، حدود ۱۷ میلیون تومان به ازای هر نفر سالانه یارانه گاز خانگی پرداخت می‌شود که اتباع بیگانه هم از آن بهره می‌برند!

در مورد آرد و نان یارانه‌ای که به ازای هر نفر به‌صورت ماهانه (۷.۵ کیلو به ازای هر نفر در ماه) پرداخت می‌شود، معادل ۱۵۰ هزار تومان ماهانه و یک میلیون و دویست هزار تومان سالانه می‌شود که اتباع نیز از آن بهره‌مند می‌شوند.

فقط با در نظر گرفتن تنها این چهار قلم، بالغ بر ۵۸ میلیون تومان هر تبعه افغان به‌طور سالانه بر دوش ملت ایران هزینه می‌گذارد. اگر یارانه‌های مصروف شده در دارو و بخش درمان و آموزش و مرغ و گوشت و نهاده‌های دامی و کشاورزی دیگر را در نظر بگیریم، قطعاً این رقم به ۱۰۰ میلیون تومان سالانه به ازای هر تبعه می‌رسد.

در این مقال قصد پرداخت به آسیب‌های ثانویه هجوم میلیونی اتباع به‌جهت ترغیب استفاده از منابع ملی و شغلی ایرانیان نداریم که اگر به آنها پرداخته شود، از حوزه عدد و رقم خارج است! از طرفی، سال‌هاست علیرغم سر دادن شعار ساماندهی و طرد اتباع غیرمجاز به‌صورت میدانی، هیچ توفیقی در عمل حاصل نشده است که این مهم، می‌تواند ناشی از عدم وجود اراده کافی در میان دستگاه‌های اجرایی یا ضعف‌های اجرایی یا نقص‌های دیگر باشد.

از این‌رو، به زعم اینجانبان، اختصاص یارانه نقدی به‌صورت معادل دلاری به ملت ایران به‌گونه‌ای که با تورم سالانه ارزش خود را از دست ندهد و سپس آزادسازی قیمت‌ها، می‌تواند ضمن هدفمند سازی صحیح‌تر و افزایش راندمان اقتصادی، زمینه هدررفت منابع ملی و سوءاستفاده از آن و حتی قاچاق آن را از بین ببرد.

35%
66 درصد باقی مانده تا نمایش ویژه در صفحه اصلی کارزار
[اطلاعات بیشتر]

امضاکنندگان: 345 نفر

  • شهروند ایرانی

  • آیسان نظری

  • مریم عاشورمراد

  • اذر عاشورمراد

  • بهاره بهارگام

  • فرزند ایران

  • عرفان امیری

  • محمود عزیزی

  • احسان امینی

  • استیلی عزیزی

  • حمید نصر

  • مرتضی مطهری

  • رضا صمدی

  • حسین کریمی

  • احسان امینی

  • حمیدرضا خلیلی زده

  • زهرا زمانی

  • شهرداری خمینی شهر

  • شهری اسماعیل زاده

  • زهرا زارع

  • مهدیه نورانیان

  • Sara Zare

  • صبا زمانی علویجه

  • فرزانه زمانی

  • رضا هدایتی

  • حمیرا فتاحی کشوری

  • جواد دوست محمدیان

  • هلیا عظیمی

  • میثم کینگ

  • لیلا اشرفزاده

بحث و گفتگو

در حال بارگذاری...
در حال بارگذاری...
در حال بارگذاری...


این کارزارها را هم حمایت کنید:




مجله کارزار:




گزارش خطا پاسخ به کارزار درخواست حذف کارزار ایجاد کارزار جدید رایگان!
دانلود استوری اختصاصی شما جدید! نمایش بارکد QR Code جدید! کپی کردن لینک این کارزار کپی کردن هشتگ این کارزار کارزار را در اینستاگرام دنبال کنید!
نمایش بارکد QR Code
پاسخ به کارزار
🔸 اگر به عنوان یک شهروند تمایل به پاسخ به این کارزار دارید، می‌توانید از بخش «نظرات» در همین صفحه برای ثبت پاسخ خود استفاده کنید.
🔸 اگر فکر می‌کنید پاسخ شما مورد تأیید افراد بسیاری خواهد بود، می‌توانید آن را در قالب یک کارزار مجزا منتشر کنید و برایش امضا جمع کنید. برای ایجاد کارزار جدید اینجا کلیک کنید.
🔸 اگر نماینده سازمان یا فرد مورد اشاره در این کارزار هستید، پاسخ رسمی خود را می‌توانید برای ما به نشانی karzar.net@gmail.com ارسال کنید.
گزارش خطا در صورتی که مشکلی در کار با سیستم پیدا کردید یا محتوای نامناسبی در آن دیدید به ما گزارش دهید:
یادآوری: شما می‌توانید امضاهای خود را از طریق پنل کاربری حذف کنید.
شمارهرا وارد کنید:
کپی شد:
دسترسی شما به اینترنت قطع شده. اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.
راهنما:
اعلانات