جناب آقای دکتر پزشکیان
رئیس محترم جمهوری اسلامی ایران
سلام علیکم؛
پس از حمد خدا و با سلام و صلوات بر حضرت محمد و آل محمد (ص) و با احترام، همانگونه که مستحضرید زخمهای عمیق استعمار و تجاوز کشورهای مستکبر و جنگهای داخلی بر پیکر کشور دوست و همسایهمان افغانستان، سبب شده است که در چند دههی اخیر، مهاجران افغانستانی میهمان ما باشند. در این سالها، داستان زندگی این مهاجران، روایت برابری و برادری دو امت اسلامی بوده است؛ اما امروز، با تغییر رویههای تصمیمگیری توسط وزارت کشور در مواجهه با مهاجران و تصمیم به خروج برخی از آنان، شایسته است دولت محترم با تأسی از آرمانهای انقلاب اسلامی و نگاه ویژه به جایگاه تحصیل زنان، اقدام به تدابیر ویژه در جهت استمرار و تکمیل تحصیل دختران افغانستانی در ایران کند.
ما، امضاکنندگان این کارزار، از دولت محترم تقاضا داریم که اقدامات لازم را برای ایجاد بسترهای استمرار تحصیلی دختران افغانستانی در ایران از طریق آموزش از راه دور و مجازی فراهم آورد. هدف ما این است که این دختران، در شرایط جدید و با حفظ هویت خود، بتوانند به آموزش تحت نظارت وزارت آموزش و پرورش جمهوری اسلامی ایران ادامه دهند.
انقلاب اسلامی بر اهمیت «آموزش» تأکید دارد و هدف آن آزادسازی و عزتبخشی به ملتهاست. بیتوجهی به حق تحصیل دختران افغانستانی به معنای نادیدهگرفتن حقوق برادران و خواهران مسلمان ماست. مقام معظم رهبری نیز در اردیبهشتماه سال ۱۳۹۴ تأکید کردند که هیچ دانشآموز افغانستانی نباید از تحصیل بازبماند، حتی اگر غیرقانونی باشد. با وجود هزینههای زیادی که کشور تا کنون برای اجرای این دستور صرف کرده است، در پرتوی سیاستگذاریهای نادرست به نتیجه مطلوب نرسیده است. در شرایطی که بستر تحصیل دختران افغانستانی بهدلیل استقرار تحجر در کشورشان مهیا نیست و جریان غربی نیز تحصیل را به وابستگی و استعمار متصل کرده است، لازم است دولت جمهوری اسلامی بهعنوان پیشقراول امتهای آزادیبخش اسلامی با نگاهی نو به مسئله حق تحصیل زنان، وارد عمل شود. امروز جریانهای معاند در تلاش برای ایجاد تفرقه بین دو امت اسلامی ایران و افغانستان هستند؛ بنابراین اقدام دولت جمهوری اسلامی در فراهمکردن بسترهای مجازی برای ادامه تحصیل دختران افغانستانی، نقشی مهم در تحکیم همبستگی و اتحاد این دو ملت مسلمان خواهد داشت.
ایجاد بسترهای لازم برای تحصیل مجازی دختران افغانستانی در ایران، نیازمند تمهیدات دولت در ساختارهای سیاستگذاری وزارت آموزش و پرورش است. مهمترین این اقدامات عبارتاند از:
۱. فراهمکردن محتوای آموزشی: وزارت آموزش و پرورش باید محتوای مناسب برای تحصیل مجازی دختران افغانستانی را با همکاری فعالان تربیتی تأمین کند.
۲. استفاده از شبکه دانشآموزی شاد: ایجاد بستر مناسب در شبکه دانشآموزی شاد و دیگر بسترهای مجازی برای توزیع آسان مواد آموزشی.
۳. تقویت بسترهای آموزشی تلویزیونی: توسعه محتوای آموزشی از طریق شبکههای تلویزیونی، بهویژه شبکههای تخصصی و استانهای هممرز با افغانستان.
۴. صدور مدرک و برگزاری امتحانات: دولت و وزارت آموزش و پرورش مسئولیت برگزاری امتحانات دختران افغانستانی را بر عهده گیرند و مدرک معتبر و رسمی تحصیلی برای آنها صادر نمایند.
در پایان، با الهام از آرمانهای بلند انقلاب اسلامی، از دولت و ریاست محترم جمهور درخواست میشود که با تدوین یک دستورالعمل مشخص، زمینه استمرار تحصیل مجازی دختران افغانستانی را به وزارت مربوطه اعلام نمایند. همچنین، انتظار میرود وزارت آموزش و پرورش متعهد به تضمین صدور مدرک و پایان دوره تحصیلی این دختران شود.