⚠️ زمان این کارزار به پایان رسیده است. می‌توانید کارزارهای زیر را حمایت و امضا کنید:

◻️ درخواست یک‌طرفه کردن قسمتی از جاده‌های دوطرفه در هر چند کیلومتر
◻️ درخواست کاهش نرخ تعرفه برق شهرستان محروم و مرزی سراوان
◻️ درخواست حذف پیمانکار نیروی انسانی و جمع کردن بساط این برده‌داری نوین

دفاع از حقوق والدین برای غربالگری جنین و درخواست جلوگیری از تصویب برخی از مواد طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده

#نه_به_محدودیت_غربالگری

دفاع از حقوق والدین برای غربالگری جنین و درخواست جلوگیری از تصویب برخی از مواد طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده

باسمه تعالی

جناب آقای دکتر قالیباف
ریاست محترم مجلس شورای اسلامی
حضرت آیت الله جنتی
دبیر محترم شورای نگهبان
جناب آقای دکتر کدخدایی
ریاست محترم پژوهشکده شورای نگهبان
جناب آقای دکتر شهریاری
ریاست محترم کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی

سلام علیکم
احتراماً چنانچه استحضار دارید بعد از آنکه شورای محترم نگهبان ایرادات مورد نظر را به طرح جوانی جمعیت و تعالی خانواده وارد ساختند، کمیسیون محترم ویژه جمعیت و تعالی خانواده مجلس شورای اسلامی به رفع موارد پرداخت و آن را به شورای نگهبان تقدیم کرد و نهایتاً این شورا، ایرادات باقی‌مانده مد نظر را مشخص کرده، مجدداً طرح را به مجلس محترم عودت داد تا موارد مطروحه رفع شود. از جمله موارد ایراد شورای محترم نگهبان در هر دو نوبت عودت طرح، مواد ۵۳ و ۵۶ طرح جوانی جمعیت و تعالی خانواده است (مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز به ویژه به ماده ۵۶ و ۵۳ ایراداتی وارد ساخته و آن را به شورای محترم نگهبان منعکس کرده است).
ایرادات اصلی در طرح (مواد ۵۳ و ۵۶ و ۷۳) علیرغم هشدارهای علمی و مستدل مجمع انجمن‌های علمی و بالاخص انجمن‌های پنج‌گانه مادر و جنین، زنان و مامایی، ژنتیک پزشکی و ژنتیک ایران و پزشکی اجتماعی که مستقیماً در حوزه سلامت عموم شامل مادر و جنین در سطح جامعه فعالیت دارند، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، سازمان پزشکی قانونی، سازمان نظام پزشکی، انجمن‌های بیماران مبتلا و جامعه حقوقدانان، همچنان وجود دارد و کمیسیون محترم ویژه جمعیت مجلس اصرار بر محدودیت شدید غربالگری (و عملاً حذف برنامه‌های غربالگری که به سقط جنین مبتلا به بیماری‌های صعب‌العلاج منجر می‌شود) دارد و بر نسخ ضمنی قانون سقط درمانی مصوب سال ۱۳۸۴ (علیرغم استفتاء از مقام معظم رهبری و تأییدات فقها و حقوقدانان شورای نگهبان) اصرار می‌ورزد و هر بار در قالب متفاوتی منویات خود را در طرح مذکور می‌گنجاند؛ کما اینکه این بار برای تخلص از ایراد آن شورا هدف خود برای نسخ قانون سقط جنین مصوب ۱۳۸۴ را از پیش‌نویس ماده ۵۶ به ماده ۷۳ منتقل کرده است. چنین اقدامی از سوی این کمیسیون، بدون تشریک مساعی با مردم و نهادهای مردمی مرتبط در سطح جامعه و علیرغم مخالفت آن‌ها با این مواد درحالیکه ایشان به شدت تحت تأثیر این تصمیم‌گیری و عوارض آن خواهند بود و همچنین بدون مشورت با خبرگان و متخصصان این حوزه و بر اساس مشورت با عده معدودی از افراد گزینشی و موافق طرح (بر اساس یک مطالعه شدیداً ناقص که مجامع علمی مرتبط، به اتفاق آن را رد کرده‌اند) و انجام بحث‌ها و تصمیم‌گیری‌ها در پشت درهای بسته، خلاف موازین قانون اساسی است.
تأکید بر این نکته ضروری است که این مواد هیچ تأثیری در پیشبرد هدف جوانی جمعیت ندارند و برعکس، باعث افزایش مرگ‌ومیر و معلولیت در جامعه و افزایش نگرانی از باروری و نهایتاً کاهش باروری و جمعیت سالم می‌شوند. چه شوم خواهد بود که هزینه آزمون و خطای غیرکارشناسانه‌ای که در حال وقوع است بعد از تحمیل مشقات بسیار به یک نسل از جامعه ما تازه آشکار و با قضاوت بد آیندگان مایه روسیاهی شود.
بر این اساس و بدون در نظر گرفتن پیامدهای وخیم اجتماعی، اعتقادی و سلامتی در سطح جامعه، این مواد (۵۳، ۵۶، و ۷۳) در کمیسیون با شرایط گفته‌شده تصویب شده است؛ لذا ما نمایندگان جامعه علمی کشور، بار دیگر بر ایرادات یادشده و پیامدهای وخیم اجتماعی و سلامتی آن‌ها به شرح ذیل تصریح نموده و مجدداً از شما عالیجنابان که در جایگاه مهم قانونگذاری کشور با رأی مردم و یا انتصاب مقام معظم رهبری به انجام وظیفه اشتغال دارید، خواهشمندیم نقش تاریخی خود را ایفا و از شأن قانونگذاری، مجلس باعظمت شورای اسلامی و نهاد اصلی تطبیق قانون با قانون اساسی و شرع مقدس، شورای محترم نگهبان، صیانت فرمایید.
برای روشن‌تر شدن موضوع و تمام کردن حجت ناگزیر از توضیح تفصیلی نسبت به هریک از مواد به شرح ذیل هستیم.

ماده ۵۳:
در متن این ماده به‌کارگیری ادبیات حذف غربالگری منجر به برداشت‌های متفاوت و بعضاً نادرست منجر به عدم انجام غربالگری خواهد شد. مطابق تبصره ۱ این ماده، غربالگری فقط در مواردی که به حفظ جان مادر و درمان آن‌ها منجر شود مجاز دانسته شده است. حال آنکه هدف از موارد قابل توجهی از غربالگری‌ها شناسایی جنین‌های ناقص‌الخلقه‌ای است که به دلیل صعب‌العلاج بودن بیماری جنین بعد از تولد، منجر به حرج مادر و تقاضای سقط توسط مادر خواهد شد.
علاوه بر این، این تبصره پزشک را واگذار به (خود) پزشک کرده است تا ظن علمی برای ارجاع مادر به غربالگری داشته باشد و چنانچه به دلیل دانش ناقص پزشک یا کم‌اطلاعی او از پروتکل‌های جدید پزشکی، این ظن علمی برای او ایجاد نشود و مادر برای غربالگری بیماری‌های جنین که سلامت جنین وی را تهدید می‌کند ارجاع نشود و خانواده برای یک عمر دچار آسیب شود، پزشک قابل پیگرد نیست.

این امر علاوه بر اینکه با حقوق شهروندان برای پیگیری خسارات وارده به ایشان مغایرت دارد، با موازین و نظام پزشکی کشور و پروتکل‌های بین‌المللی نیز در تناقض است.
در تبصره ۳ این ماده وظایف ذاتی پزشکان و کارکنان نظام سلامت که صیانت از سلامت همه مردم، به ویژه سلامت مادران و کودکان و حفظ سلامت خانواده است نادیده گرفته شده، غربالگری را منوط به تقاضای والدین و ظن قوی پزشک متخصص کرده است و در غیر این صورت ایشان را از پاسخگویی در مورد مسئولیت حرفه‌ای خود مصون ساخته؛ بدون اینکه مشخص نماید مسئول جبران ضرر و زیان والدین چه کسی خواهد بود. بدین‌ترتیب این تبصره، والدین بی‌اطلاع و کسانی را که امکان دسترسی به پزشک متخصص ندارند از خدمت غربالگری محروم کرده و حق بر سلامت والدین و نسل آن‌ها را نادیده گرفته است.
متأسفانه در این طرح بدون در نظر گرفتن تولیت و مسئولیت و وظایف ذاتی نظام سلامت (که ذیل سیاست‌های کلی نظام مورد تأیید ولی فقیه است) هر نوع آموزش و اطلاع‌رسانی و پیشنهاد غربالگری توسط کارکنان و پزشکان نظام سلامت با این ادعا که موجب اجبار و القای غربالگری به مردم می‌شود حذف شده و انجام غربالگری صرفاً محدود به درخواست والدین و یا تقاضای پزشک متخصص شده است. این در حالی است که متولی سلامت مردم حق دارد سلامتی عموم را برنامه‌ریزی و چگونگی تأمین و راه‌های آن را به اطلاع مردم برساند. بدیهی است بعد از اطلاع‌رسانی، مادر به طور آگاهانه همچنان مجاز به انجام و یا عدم انجام روش پیشنهادی است. این استدلال که اگر مردم نگران شوند که جنین آن‌ها ممکن است بیمار باشد دچار استرس خواهند شد به منزله برتر دانستن جهالت بر علم است و طرفداری از این نظریه در این عصر به شدت مایه تعجب است.
نقیصه یادشده همراه با عدم مکلف بودن پزشک متخصص به ارجاع به غربالگری به نوعی تمایل قانون به محدودیت شدید بلکه حذف غربالگری را نشان می‌دهد. تحت این شرایط پزشکان طبعاً تمایلی به برعهده گرفتن تکلیف برای خود نخواهند داشت و عملا تمایل به عدم انجام غربالگری از تمایل به انجام غربالگری به صورت بارز و برای آحاد مردم، به ویژه آن دسته که دسترسی مالی و اجتماعی و فرهنگی و اطلاعات علمی و دقت کمی دارند پیشی خواهد گرفت. نقیصه آشکار این روش تمایز و تبعیض در انجام غربالگری برای فقیر و غنی و دارا و ندار و بروز ناهنجاری‌های اجتماعی و سلامتی عمدتاً برای قشر محروم است و تعداد معلولان در بین قشر محروم و آسیب‌پذیر در جامعه به مراتب بیشتر از سایر اقشار خواهد شد. در واقع این ماده سلامت نسل آینده قشر محروم را به واسطه اطلاعات و تمکن کمتر آن‌ها در معرض خطر بیشتر قرار می‌دهد که با هیچ‌یک از اهداف نظام و انقلاب اسلامی و قانون اساسی سازگار نیست.
این ماده با شرایط وصف‌شده نه تنها کمکی به پیشبرد اهداف طرح جوانی جمعیت و تعالی خانواده نمی‌کند، بلکه با مانع‌تراشی برای شناسایی زودهنگام بیماری‌های وخیم و شایع عملاً به سلامت جمعیت، عمر مفید آن و باروری‌های سالم صدمه جدی وارد خواهد ساخت. تحت این شرایط عملاً نقض غرض صورت می‌گیرد و استانداردهای مد نظر نیز قابل اعمال نخواهد بود.

ماده ۵۶:
مطابق این ماده عملاً سقط جنین ناقص‌الخلقه که درمان وی صعب‌العلاج است حذف می‌شود و مجوز سقط محدود به مواردی که خطر جانی برای مادر داشته و یا جنین بیماری غیر قابل درمان (به جای صعب‌العلاج) دارد محدود ساخته و به علاوه قضاوت راجع به حرج را از مکلف (مادر) گرفته و به قاضی ویژه با شرایط پیچیده و مبهم و آن هم در حد فاصل تشخیص بیماری تا قبل از چهارماهه شدن جنین در پیچ و خم بروکراسی طولانی احاله کرده است. بدین‌ترتیب عملاً نسخ قانون سقط درمانی سال ۸۴ به قلع سقط درمانی در کشور که هدف تهیه‌کنندگان طرح است منجر می‌شود. پیامد این اقدام بروز هزاران نوزاد با بیماری صعب‌العلاج و با معلولیت‌های شدید در کشور خواهد بود؛ درحالیکه در حال حاضر حتی درمان‌های سخت و پیچیده موجود برای ساده‌ترین نوع این بیماری‌ها هم به صورت استاندارد در داخل فراهم نیست و حتی خود فرآیند درمان نیز موجب حرج شدید است. این موضوع اساساً نه تنها به پیشبرد اهداف طرح جوانی جمعیت و تعالی خانواده کمک نمی‌کند، بلکه نقض غرض است و موجب مرگ‌ومیر بالاتر در جمعیت و اختلال در خانواده و پایداری آن و افزایش طلاق و همینطور اختلال در سلامت روحی روانی و جسمی مادر و از این طرق، اختلال در فرزندآوری سالم خانواده‌ها خواهد شد. به علاوه این رویه بر موارد سقط غیرقانونی و افزایش رقم سیاه و پنهان جرم سقط جنین به شدت خواهد افزود. این موضوع حتی باعث مراجعه مردم برای انجام غربالگری و سقط جنین مبتلا به بیماری صعب‌العلاج به کشورهای دیگر (همراه با خروج ارز از کشور) و چه بسا افزایش مهاجرت می‌شود.

ماده ۵۶ علاوه بر ایرادات جدی فوق دارای ایرادات دیگری هم هست که اجرای قانون در قالب حتی موارد محدودشده آن نیز اساساً غیرممکن و یا با مشکلات عدیده و با احتمال ناچیز به طور استثنایی ممکن می‌کند. مسیر بسیار سخت و پیچیده در نظر گرفته شده جدید برای انجام سقط قانونی (درحالیکه فرآیندهای سقط قانونی در حال حاضر بسیار کنترل‌شده بوده و صرفاً با نظارت پزشکی قانونی انجام می‌شود و شامل تمام فرآیندهای مهم برای قانونی بودن سقط جنین است)، قابل اجرایی‌سازی نیست و در صورت اجرایی شدن نیز، فرآیندهای متعدد مربوط به آزمایش‌های غربالگری و آزمایش‌های قطعی شدن بیماری جنین که زمان‌های استانداردشده مشخصی را می‌طلبد، مشاوره مادر و تقاضای تشکیل کمیسیون، رأی قاضی، درخواست احتمالی تجدید نظر و رأی نهایی با فرصت‌هایی که در ماده ۵۶ برای هر مرحله در نظر گرفته است، در مهلت مجاز چند روزه تا قبل از چهار ماهه شدن جنین قرار نمی‌گیرد.

با توجه به موارد فوق و نظر به اینکه مصوبات کمیسیون جوانی جمعیت و تعالی خانواده در پشت در های بسته، بدون توجه به نظرات کارشناسی علمی و بدون شفافیت و دسترسی مردم به مباحثات نمایندگان مخالف و موافق صورت گرفته و خلاف تصریح قانون اساسی، بحث‌ها از طریق رادیو در جلسات علنی پخش نشده، به ویژه آنکه مصوبات مذکور هیچ ارتباطی با پیشبرد اهداف طرح جوانی جمعیت ندارد (گزارش مجمع مشورتی شورای نگهبان نیز مصرح آن است) و در پشت این طرح تنها تحمیل عقاید متحجرانه عده‌ای با استفاده از فرصت هدف زیبای جوانی جمعیت تعقیب می‌شود و مخالف سیاست‌های کلی نظام سلامت ابلاغی مقام معظم رهبری و فتوای رهبر انقلاب و نیز مغایر با اصول ۴، ۳۴، ۵۷، ۶۰، ۸۵، ۱۱۰ (بند ۱)، ۱۵۶ و ۱۵۷ قانون اساسی می‌باشد و خاصه آنکه پیامدهای وخیم این مصوبات برای مردم جدی است، خواهشمند است تجدید نظر صورت گیرد و ضمن تکرار مباحثات مربوطه در کمیسیون جمعیت با امکان دسترسی مردم به بحث‌ها، مصوبات شکل‌گرفته و نهایتاً موضوع در صحن علنی مطرح و رأی‌گیری شود.
در صورت امکان‌ناپذیر بودن احیای این حق و رعایت قانون اساسی در این مرحله از کار کمیسیون مشترک جمعیت، با توجه به اینکه مواد ۵۳ و ۵۶ به ویژهدارای بیشترین ابهامات (فنی و اجرایی و تناقضات متعدد شرعی و قانون اساسی) بوده و پیامدهای یادشده فوق را در پی خواهد داشت، این مواد از این طرح خارج و ادامه رسیدگی به آن ها به جای کمیسیون جمعیت به کمیسیون بهداشت و درمان مجلس محترم شورای اسلامی محول و نهایتاً در صحن علنی مجلس رأی‌گیری شود.

با تشکر

زمان این کارزار به پایان رسیده است.

جهت اطلاع از نتیجه این کارزار و خبرهای مربوط به آن به کانال تلگرام یا صفحه اینستاگرام کارزار مراجعه نمایید.

امضاکنندگان: 15262 نفر

  • هادی رحمانی

  • الهام کاظمی

  • محمد رضا رفعتی

  • زهرا کریمی

  • سمیرا نعمتی

  • علیرضا ابراهیمی

  • حامد طبیبی

  • محمد نعمتیان

  • رکسانا خوشینی

  • بهناز اعلایی

  • مرجان محمودی نیا

  • طیبه حقیقی

  • شقایق استواری

  • مجید نیکخواه بابائی

  • معصومه نیکخواه

  • عباد رسولی

  • سارا سعیدی

  • الهام اسمعیلی

  • محسن صالح پور

  • علی اصغر رضایی

  • عاطفه عبداللهی

  • زینب عبدی

  • صغری روستارفیع

  • هانیه نظری

  • ملیکا مسلمان زاده

  • لیلا شمسایی

  • الهام لطفی

  • مريم قوچي

  • نعیمه درویشی

  • shadi nikeghbal

بحث و گفتگو

***** : با سلام از کارزار به حق شما حمایت و امضاکردیم این کد کارزار اعمال مدرک تحصیلی نیروهای مظلوم قراردادی هست 👈👈👈https://www.karzar.net/10857 که نزدیک به ۱۰ سال هست هنوز اعمال نشده و مورد ظلم و ستم واقع شده اند شما عزیزان را قسم می دهیم به آقا امام حسین (ع) و دختر کوچولویش حضرت رقیه خاتون (س)که از کارزار ما حمایت و امضا کنیدتا حداقل امضاهای کارزار ما به ۲۰۰۰ امضا برسد 🙏😭😭به خدا خسته شدیم
💬 پاسخ
مهران احمدی قشلاقی : سلام محیط زیست شهر من زنوز ، پایتخت سیب ایران به خاطر فعالیت های غیر قانونی حفر معدن در خطر است و برای اهالی چندین شهر و روستای دیگر نیز مشکل زندگی ایجاد می کند ؛ با امضا کارزار زیر به نفس های شهر من کمک کنید. # به _ همدیگر _ کمک _ کنیم https://www.karzar.net/16688 زنوز
💬 پاسخ
: اگه منظور سقط جنینه باید بگم سقط جنین بجز در موارد بسیار خاص حرامه
💬 پاسخ
حسین حکمت : بایستی متن شفلفتری رو برای این درخپاست به حق میگذاشتید. بنظرم اخر نامه اصل اعتراض رو نقض کرده و برای همین رای نمیدم
💬 پاسخ
پریا راد : این مغز نخودیا کلا با علم و تکنولوژی دشمن هستناا . بعد امروز تو کتاب اجتماعی خواهرم می خوندم که ایران پیشرفته ترین تجهیزات پزشکی رو تو جهان داره🤣🤣🤣🤣غش کرده بودم🤣لطفا جلوی این فاجعه رو بگیرید. کارزار رو امضا کنید اجازه ندید بچه ها و مادر پدرا تباه بشن
💬 پاسخ
مادر : با انجام غربالگری فقط یک استرس زیاد و واهی به مادر منتقل می شود.هیچکدام از مراکز مسئولیتی برعهده نمی گیرند و در آخر پزشک آمنیوسنتز را پیشنهاد می دهد و همه موارد فقط منجر به استرس زیاد مادر می شود. در دوبار حاملگی من تمام موارد رخ داد طوری که منجر به رفتن پیش روانپزشک و مصرف دارو شد و همه به خاطر یک جواب غلط غربالگری بود.نه به غربالگری بدون مسئولیت
💬 پاسخ
یا : رئیسانِ ایران کلا ضد-علم هستن و با این راه و لجبازی رو به خود-نابودی می رن به دست خودشون با این طرحشون حتما جمعیت حتی کمتر می شه از ترس بچه های مریض.
💬 پاسخ
: باسلام،خواهشمندم درنشروامضااین کارزارمارایاری کنید.متشکرم....:https://www.karzar.net/power-industry-staff
💬 پاسخ
**** : در طرح جوانی جمعیت، که غربالگری در بسیاری از بیماری ها حذف و سقط جنین های مبتلا ممنوع اعلام شده است هیچگونه توجیه مستدل جمعیتی ندارد و بروز موارد بیماری نه تنها جمعیت را افزایش نمی دهد بلکه با مرگ زود هنگام و بروز و وقوع معلولیت ها ، طول عمر و اختلال در باروری و فرزند اوری موجب کاهش جمعیت می گردد. این علاوه بر مشکلات عدیده روحی و جسمی بیماران و خانواده انهاست که در نتیجه بروز این بیماری در خانواده و تکرار بروز در خانواده های در معرض خطر رخ می دهد. بعلاوه بروز اختلالات اجتماعی مثل افزایش سقط غیر قانونی با توجه به اینکه طبق ماده ۵۶ حرج را ‌قاضی تعیین میکند (و نه مادر) ‌و پیچیدگی های دیگر در سر راه سقط قانونی و همچنین افزایش2553 مراجعه به خارج از کشور برای دریافت این خدمات و تحمیل هزینه های درمانی به خانواده ها در حالی که تامینات دولتی اساسا در شرایط فعلی نیز ناچیز و نارساست و ... افزایش خواهد داشت.
💬 پاسخ
توضیح : این پویش در واقع بیانگر این است گه غربالگری بیماری ها و سقط قانونی آنها نباید محدو شود. همانطور که در بیانیه این پویش در لینک پویش امده طرح جوانی جمعیت ، غربالگری بسیاری از بیماری ها را حذف و سقط جنین های مبتلا نیز ممنوع خواهد شد. قانون سقط درمانی سال ۸۴ نیز نسخ می گردد. سقط بیماری های دیگر هم بسیار سخت و پیچیده می شود. این به مفهوم بروز و وقوع هزاران بیمار جدید در سال خواهد شد. این در حالی است که در طرح جوانی جمعیت هیچ تامین اجتماعی و درمانی و سلامتی برای این افراد بیمار به دنیا آمده در نظر گرفته نشده و حتی بر تکلیف قانونی دولت برای تامین این افراد تاکید نشده است
💬 پاسخ
ناشناس : میدانید که مجلس حذف غربالگری بیماری های صعب العلاج و سقط انها را در اخرین ویرایش طرح جوانی جمعیت تصویب کرده و چنانچه شورای نگهبان تایید کند قانون سقط درمانی و غربالگری بیماری های صعبالعلاج مثل تالاسمی و هموفیلی و پی کی یو و ... و سقط انها ممنوع می شود و قانون سقط درمانی مصوب سال۸۴ نیز ملغی می شود. این پویش برای ممانعت از تایید شورای نگهبان است. خواهش میکنم این پوستر و لینک با هم انتخاب و از بالا ( سه نقطه) با گروه هایی که می شناسید share کنید. .
💬 پاسخ
محمد اعتماددار : متن بسیار طولانی بود. بهتر بود خلاصه‌تر توضیح می‌دادند. و ارجاع می‌دادند به متن قانون.
💬 پاسخ
انتظار در پاسخ به محمد اعتماددار: پیچیدگی موضوع باعث می شه متن کمی طولانی باشد موضوع خیلی مهم است و و پی امد های بد و خسارتش بسیار حتما همه وقت بگذارند بفهمند چه بلایی قرار است سر مردم بیاید
💬 پاسخ
انتظار در پاسخ به محمد اعتماددار: سلام انقدر موضوع را دستخوش مشکلات کردند که ناچار باید توضیحات را خواند تا فهمید موضوع مهم است بلا هم بزرگ و زیر پوستی بخوانید و کارزار را حمایت کنین بلای بزرگی می خواهند سرمان بیارنند
💬 پاسخ
مهسا : چطور به اشتراکش بذارم
💬 پاسخ
سهره در پاسخ به مهسا: https://www.karzar.net/gharbalgari
💬 پاسخ
ززززززز : شما به مادر و پدرای افسرده بعد از معلولیت فرزندش هم فکر کردین؟؟؟؟ به آزار جسمی و روحی مادر طی دوره بارداری و زایمان فکر کردین؟ مادر کلی زحمت میکشه کلی بدنش نابود میشه آخرش بچه بشه یه معلولی که ممکنه دو سال بیشتر عمر نکنه!!!!
💬 پاسخ
سسسسسسساکت در پاسخ به ززززززز: سلام شما چی فکر کردی؟ با کمی تحقیق پی خواهید برد غربالگری فقط برای از بین بردن افراد نخبه هست، چون اول مغز این افراد تشکیل میشه و بعد قلب واقعا مردم تا کی میخان گول چرندیات سهیونیسم و سازمان قاتل جهانی رو بخورن. التماس تفکر
💬 پاسخ
سسسسسسسسسسسااااااککتتتتتتتت در پاسخ به سسسسسسساکت: صهیونیسم بی سواد التماس تفکر
💬 پاسخ
زهراکریمی : کشوری که از عهده تا چمین نسل حوان و سالمش برتمیاد چطور میخواد از عهده کلی جمعیت جوان ولی معلول یا بیمار بر بیاد!!! کدوم معلولی کار داره تو این مملکت؟ خب پدر و مادر اون معلولا ماییم که هنوز بیکاریم!! کلا قیمه‌ها تو ماستاس دقت کردین؟!!!
💬 پاسخ
: علاوه بر معلولیت یک انسان بار سنگین درمان ونگهداری فرد معلول با این اوضاع اقتصادی بر دوش خانواده ها سنگینی خواهد کرد
💬 پاسخ
مهدی رمضانی : به نظر من لازمه که جامعه پزشکی ، برای شفاف شدن ماجرا ، یه بار برای همیشه بیاد به این سؤالات پاسخ بده و جلوی چرت و پرت گفتن توسط افراد کم اطلاع رو بگیره. سؤالات : 1) غربالگری یعنی چی؟ آیا همون انجام آزمایش ژنتیک گرون قیمت هست؟ یا نه کلاً یه چیز دیگه هست؟ یا اینکه آزمایش ژنتیک هم بخشی از غربالگری هست نه همه اش که فقط در موارد خیلی محدود توصیه میشه؟ 2) غربالگری از چه زمانی در جهان و ایران ایجاد شد؟ هدف از ساخت و ایجاد چنین طرحی در ابتدا چه چیزی بوده؟ آیا از اوّل به همین شکل بوده یا اینکه در طی تاریخ تغییراتی روش اعمال شده؟ اگه تغییراتی اعمال شده ؛ چه تغییراتی و به چه منظوری؟ آیا این طرح تا به حال در رسیدن به اهدافی که براش ایجاد شده موفق بوده؟ و ...
💬 پاسخ
حرف حساب در پاسخ به مهدی رمضانی: جالبه دایما بازرسی از مافیا و پرونده اش می گوید چرا مافیا را نمی گیرند مافیا را بازرسی باید بگیرد نه وزارت بهداشت. متن کارزار کاملا دقیق و مستند است. مافیا آفت غربالگری است بازرسی باید آفت را بکشد و بگذارند غربالگری بی آفت انجام شود. کمیسیون جمعیت و بازرسی آفت را رها کرده دارند درخت را از بن می خواهند بکنند. این حرف حساب است نه سلیقه و منفعت
💬 پاسخ
انتظار در پاسخ به مهدی رمضانی: غربالگری تست ساده برای پیدا کردن به موقع و قبل از بروز علایم و عوارض بیماری است غربالگری بسیاری از بیماری ها را شناسایی میکند و پیشگیری به موقع و درمان به موقع را ممکن میکند. از دهه ۶۰ میلادی برای بسیاری بیماری های سخت جاری است. واقعا تحجر از بیماری بدتره. خدا به متحجرین رحم کند. شفا بدهد
💬 پاسخ
در پاسخ به مهدی رمضانی: • غربالگری دوران بارداری چیست؟ با چه هدفی و از کی در جهان انجام شده و در طول این موت چه تغییراتی داشته است؟ غربالگری در پزشکی روشی است که در آن در افراد به ظاهر سالم، قبل از بروز علایم بیماری کشف و گزارش می شود. از آنجا که در پزشکی همواره پیشگیری بیش از درمان مورد هدف بوده است، در حقیقت با روش های غربالگری به نوعی می توان از بروز علائم بالینی پیشگیری و یا با مطلع شدن از سرانجام بالینی فرد ، پیش از بروز علائم، کنترل و درمان های لازم را در فرصت مقتضی، پیش بینی کرد. غرابلگری انواع مختلفی دارد که قبلا حتما نمونه هایی از آن را در غربالگری سفلیس، دیابت، سرطان پستان، سرطان دهانه رحم و پروستات دیده اید. در حقیقت نکته ای که در همه ی انواع غربالگری ها وجود دارد همین است که احتمال ریسک ابتلا به بیماری را بدون تشخیص قطعی بیماری مشخص می کند و نه تشخیص قطعی بیماری. بنابراین در همه ی انواع غربالگری ، بعد از اینکه فرد در معرض خطر بیماری مشخص تشخیص داده شد، می بایست با تست های تشخیصی معین وجود یا عدم وجود بیماری در فرد تایید شود. تست های غربالگری در همه ی کشورها می بایست ، اختصاصی برای آن بیماری مشخص ، ساده، ارزان، غیر تهاجمی، سریع و فراگیر (در دسترس عموم) باشند. این تست ها می بایست نتایج منفی کاذب (فرد مبتلا ، ولی نتیجه تست غربالگری نرمال است) و مثبت کاذب (فرد غیر مبتلا اما نتیجه تست غربالگری غیرنرمال است) بسیار محدود داشته باشند. همچنین در مورد بیماری غربالگری شده ، می بایست قابل پیشگیری، درمان و یا مدیریت پس از ابتلا ، باشند. همچنین برای بیماری مورد غربالگری می بایست، تست تشخیصی قطعی (این تست ها ممکن است،گران قیمت، محدود و تهاجمی باشند) وجود داشته باشد. دوران بارداری، دوران بسیار مهمی است و همواره نگرانی‌های زیادی درباره‌ی سلامت جنین و مادر در این دوران مطرح بوده است. علاوه بر این افزایش سن ازدواج و متعاقبا بارداری در جوامع مختلف سبب شیوع گزارش جنین های ناهنجار گردید. در همین راستا جامعه جهانی از سال 1970صرفا بر اساس سن مادر (مادرانی که بالای 35 سال بودند) اقدام به غرابلگری و تخیص با روش های تهاجمی مثل نمونه گیری از مایع آمنیوتیک و یا پرزهای جفتی کرد. در آن زمان 54 درصد از جمعیت مادران بالای 354 سال بودند و با این روش 30 درصد از کودکان مبتلا به سندرم داون (مونگولیسم ، بیماری ژنتیکی که نوزاد حاصل از آن تا سال ها قابلیت حیات همراه با عقب ماندگی ذهنی را خواهد داشت) گزارش شدند. در دهه 1980 غربالگری دوران بارداری با آزمایش تعداد مارکر بیوشمیایی در خون مادر و ترکیب اطلاعات حاصل از آن آغاز شد. که این روش غربالگری با افزایش حساسیت و دقت نسبت به روش قبل از تولد 70 درصد جنین های مبتلا به این سندرم پیشگیری کرد.رفته رفته جهت ارتقا قدرت غربالگری این تست ها ، در سال 1990 نتایج سونوگرافی که شامل اندازه گیری ضخامت چین پشت گردن جنین (NT) و چند آیتم دیگر می باشد، به غربالگری دوران بارداری اضافه شد. در حال حاضر با این روش می توان از تولد 95 درصد کودکان مبتلا به سندرم داون، تریزومی 21 و تریزومی 18 پیشگیری کرد. حتی با ترکیب و اندازه گیری چند مارکر در همین غربالگری روتین، می توان تعداد زیادی از مادرانی که در ادامه بارداری ممکن است دچار مسمومیت دوران بارداری (پره اکلامپسی و اکلامپسی) شناسایی کرد و در ادامه مراقبت های رو تین توجه بیشتری به این دسته از مادران و کنترل علائم فشار خون در آنها کرد. • نقش آزمایشهای ژنتیک گران قیمت در دوران بارداری چیست؟ 5 درصد کل مادرانی که غربالگری دوران بارداری می شوند، پرخطر گزارش می شوند. طبق تعریفی که قبلا در مورد غربالگری گفتیم، غربالگری صرفا احتمال ابتلا را مطرح می کند و لذا برای تشخیص قطعی این دسته از مادران تحت تست های تهاجمی (آمنیوسنتز و (cvs قرار می گیرند تا به صورت قطعی با انجام تست های ژنتیکی تشخیص بیماری در جنین امکان پذیر باشد. مطالعات نشان میدهد تنها 5 درصد از مادران پرخطر گزارش شده، جنین مبتلا دارند. در همین راستا قوانین مذهبی و حقوقی به کمک این مادران آمده تا در صورت صلاحدید والدین و کاملا اختیاری، با انجام سقفط قانونی از تولد فرزند مبتلا و مشکلات آتی آن پیشگیری کنند. تست های غربالگری غیر تهاجمی (NIPT) در تکامل پروسه غربالگری روتین در جهان پیشنهاد شدند. این تست ها با 99 درصد دقت تعداد مادران در معرض خطر را به 1 درصد کاهش دادند، اما به واسطه ی گران بودن، محدود بودن در برخی شرایط بالینی مادر و جنین و در دسترس همه نبودن، به صورت روتین توصیه نمی شود. لازم به ذکر است از آنجا که انجام آمنیوسنتز به عنوان تست تهاجمی با یک در صد خطر سقط همراه است و هزینه روانی و مالی آن و همچنین متعاقبا تست ژنتیک پس از آن را نمی توان به همه ی خانواده ها تحمیل نمود و این هدفی است که با انجام غربالگری از آن می توان پیشگیری نمود. • آیا غربالگری دوران بارداری در جهت اهدافی که از قبل برای آن تعیین شده بود پیشرفت داشته است؟ در ایران همگام با سایر کشورهای جهان، آخرین تکنولوژی ها و متدهای غربالگری به کار گرفته شده است تا این مهم با حداکثر اختصاصیت و ویژگی انجام شود. در کشورمان موسسات فعال در این زمینه که با استاندارها و تاییدیه های موسسه جهانی جنین (FMF) فعالیت می نمایند، توانسته اند با حفظ استاندارد جهانی از تولد جنین مبتلا پیشگیری کنند. در همین راستا آمار گزارش شده توسط یکی از موسسات معتبر در کشورمان، نشان می دهد که در سال 1399 از تعداد 3597 بارداری غربالگری شده ، تنها تعداد 306 بارداری پرخطر گزارش شده که معادل 5/8% کل تعداد غربالگری است. بر طبق این گزارش اگر فقط سن مادر به عنوان یکی از عوامل مهم در ایجاد خطر ابتلا به اختلالات ژنتیکی شایع در جنین، در نظر گرفته شود، تقریبا 28% زنان مراجعه کننده به این موسسه بالاتر از سن 35 سال بوده اند که بر اساس آمارهای علمی پیش بینی می شود، بارداری در این دسته از مادران منجر به تولد تقریبا 12 فرزند مبتلا به سندرم داون و تقریبا همین تعداد مبتلا به سایر اختلالات کروموزومی شود. لذا فقط با نگاهی اجمالی به گروه کوچکی از مراجعین یک موسسه، نشان میدهد که غربالگری از تحمل رنج های مادی و معنوی حاصل از نگهداری فرزند مبتلا به این سندرم، در تقریبا 24 خانواده ایرانی پیشگیری کرده است. لذا به نظر می رسد نگاه فعلی به غربالگری دوران بارداری و سقط های حاصل از آن نه تنها به صورت غیر علمی مطرح است بلکه سوگیری های سیاسی و اجتماعی نقش پررنگی در آن بازی می کند. فراموش نکنیم سلامت نسل آینده ایران نباید دستخوش این دست قضاوت های مغرضانه و غیر علمی قرار گیرد. سلامت فردای ایران به تصمیم درست امروز من ، شما و نهایتا سیا ست گذاران گره خورده است. بیاید در این تصمیم گیری نگاه علمی و جهانی را در نظر بگیریم.
💬 پاسخ
شوکتیان : غربالگری های فعلی در کشور به صورتی کاملا غیرعلمی و خلاف اصول حرفه ای و انسانی انجام می‌شود. متاسفانه متن کارزار متضمن اکاذیب است و نشان از کم اطلاعی یا سوگیری نویسندگان دارد.
💬 پاسخ
شوکتیان : بنده در سازمان بازرسی کل کشور مسؤول پرونده غربالگری هستم و متاسفانه وضعیت بسیار نابسامانی را شاهد هستیم و بیش از آنکه سلامت مادر و جنین مطرح باشد، منافع مالی مافیای مربوطه درمیان است. اطلاع دارم که این کارزار را هم همان ذینفعان راه‌اندازی کرده اند. امیدوارم طرح مجلس بتواند دست و پای این مافیای عقب مانده و ضد علم را ببندد.
💬 پاسخ
هادی رحمانی در پاسخ به شوکتیان: شما نمی توانید به خاطر وجود مافیایی که ادعایش را می کنید، صورت مساله را پاک کنید و غربالگری را محدود یا ممنوع کنید. شما که در فلان سازمان هستید، باید علمی تر و اخلاقی تر صحبت کنید و یک طرفه قضاوت نکنید. مافیایی هم اگر وجود داشته باشد، مافیایی کمتر از ده نفر است که می خواهد با یک قانون خام، تیشه بر ریشه ی خانواده بزنند. آن افراد کمتر از ده نفر نمایندا ی ما مردم ایران نیستند
💬 پاسخ
شادی فراهانی : کشور رو به عقب ماندگی و بیماری و از هم پاشیدن خانواده و افسردگی و هزاران مشکل میبرید با این طرح غربالگری باید از واجبات باشد و پزشک تاکید کند بر این امر حتی مراکز رایگان قرار بدید برای افرادی که توان پرداخت ندارن تا بتونن غربال کنن چرا هر روز پسرفت میکند کشور ما
💬 پاسخ
ناهید پوری : غربالگری جز واجبات بارداری هست ، و باید باشه ، چون اگه واقعا بچه ای مشکل داشته باشه به دنیا آوردن اون بچه اول ظلم به بچه است بعد پدر و مادر اونم با این اوضاع و احوال اقتصادی کشور .
💬 پاسخ
وجیهه انوری : حتی اگه اجازه سقط ندن امسال ما که کودک مریض دارن غیر قانونی سقط می کنیم چون داریم زجری که فرزندانمان می کشن رو میبینم ،شماها که ما رو هیچ جوره حمایت نمی کنید لطفا بدبخت ترمون هم نکنید میدونید هر کودک مریض چقدر هزینه برای خانواده خودش داره؟
💬 پاسخ
زهرا امیر آبادی : با عرض سلام و خداقوت بهتر بود متن درخواست به اختصار نوشته شود و لب مطلب بیان شود تا در حوصله ی خواننده بگنجد
💬 پاسخ
مدینه روحانی : نه من موافق نیستم و غربالگری باید انجام شود
💬 پاسخ
زهراشریعتی : موافق این کارزار نیستم
💬 پاسخ
دیبا در پاسخ به زهراشریعتی: نباش! کسی اهمیت نمیده
💬 پاسخ
حسین نوبهار در پاسخ به دیبا: بله... مملکت دست امثال شماست که فکر میکنن حرف حرف خودشان هست. شما و همفکر های شما موافق باشید کافیه نظر بقیه مهم نیست.
💬 پاسخ
شروین سیراني : با سلام زمان انتظار براي ثبت امضا خيلي طولاني هستش وگاهارباعث صرف نظر كردن از امضا ميشه
💬 پاسخ
طاهره ریحانی : بنظر من خیلی اشتباه هست عقب ماندگی تو جامعه بالا میره و امار سقط غیرقانونی ومرگ مادرافزایش پیدا میکنه
💬 پاسخ
مریم اوجی : نه موافق نیستم
💬 پاسخ

اخبار مرتبط با این کارزار



اگر شما خبر تازه‌ای دارید لطفا لینک خبر رسمی آن را از طریق کلید فوق ثبت نمایید.


انتشار فایل صوتی

بازتاب در پایگاه خبری پزشکان و قانون:

نه به محدودیت و ممنوعیت غربالگری پیش از زایمان

ارسال برای رسانه‌ها

با استقبال ۵ هزار نفری، خبر این کارزار مهم برای رسانه‌ها ارسال شد

انتشار پوستر دعوت به امضا در اینستاگرام

انتشار پوستر در اینستاگرام

با توجه به اهمیت این کارزار پوستر آن در اینستاگرام منتشر شد.

مشاهده پست دانلود پوستر

تأیید کارزار جهت انتشار

این کارزار در چهارچوب قوانین پلتفرم کارزار تأیید و منتشر شد.



این کارزارها را هم حمایت کنید: