به نام خدا
جناب آقای مهندس حامد مانی فر
مدیرکل محترم دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان
با سلام
احتراماً به استحضار میرسانیم، ما مهندسین عمران متقاضی پروانه محاسبات، از سال ۹۴ تا کنون هر بار در آزمون نظام مهندسی با سوالاتی غیراستاندارد مواجه میشویم که درصد خروجی آن بعضاً زیر یک درصد است. ما مهندسین هرگز مخالف ارزشیابی کیفی و علمی نیستیم اما عده کثیری از مهندسین قبل از ما بدون آزمون و یا با سوالات بسیار آسان پروانه گرفتهاند.
این آزمون هر ساله متقاضیان زیادی دارد و گردش مالی حول این موضوع شامل مبالغ هنگفتی میشود؛ از دو بار ثبتنام در سال تا فروش کتابهای مقررات ملی که هر چند سال یکبار با چاپ ویرایش جدید داوطلب ناچار به خرید آن میشود و.... به نظر میرسد این ماجرا را عدهای سودجو به دست گرفته و ایجاد انحصار کردهاند تا از ورود مهندسین جوان و بااستعداد به این عرصه جلوگیری شود.
در اکثر دفاتر طراحی، مهندسین جوان طراحی را انجام می دهند ولی از حق امضا اشخاصی استفاده میکنند که بعضاً قادر به پاسخگویی ۱۰ درصد سوالات هم نخواهند بود.
تحلیل آزمون مرداد ۱۴۰۳ توسط مهندسین متخصص نشان میدهد که عبور از این آزمون تقریباً غیرممکن است؛ چراکه در مدت زمان محدود و تحت شرایط استرسبار آزمون باید به بیش از ۳۰ سوال جواب درست داد که بعضی از آنها دارای محاسبات بسیار سنگین و نیازمند صرف زمان زیادی بودند. این آزمون به گونهای است که داوطلبان با مطالعه زیاد تنها میتوانند به ۲۰ تا ۲۵ سوال پاسخ درست دهند و در نتیجه هر دوره با نمرات بین ۴۰ تا ۴۷ مردود میشوند. در واقع داوطلبی که وقت و هزینه زیادی صرف آزمون کرده و نمره ۴۰ به بالا گرفته با داوطلبی که هیچ مطالعهای نداشته یکسان قلمداد شده و مردود میشود. بدینترتیب شش سال وقت و هزینه داوطلبین به هدر رفته و هیچ مسئولی پاسخگوی آن نیست.
در پایان از جنابعالی تقاضا داریم توسط تیم کارشناسی و غیرذینفع، آزمون پروانه محاسبات را بررسی کرده و جهت رفع این مشکل اقدام فرمایید. جهت حل این موضوع، پیشنهادات ما به شرح زیر است:
۱.هر داوطلبی در دو آزمون یا سه آزمون متوالی نمره بالای ۴۰ درصد شد با شرط مصاحبه حضوری پذیرش نمایید.
۲. نمره قبولی آزمون از ۵۰ به ۴۰ یا کمتر تقلیل یابد.
۳. پذیرش را به صورت ظرفیتی انجام دهید مثلاً هر استان مثلاً ۲۰۰ نفر پذیرش نمایید.
با تشکر