بنام خداوند متعال
رئیس محترم جمهور
جناب آقای دکتر پزشکیان
سلام بر دستان گرمی که دستهای آقای دکتر پزشکیان را در سختترین شرایط فشرد و با صبوری بذر تشکیل دولتی با عزت و نام «وفاق ملی» را کاشت و تشنگی دوستدارانش را با موفقیتهای ملی شیرین کرد و دلهرهای در دل دشمنانش انداخت. این پیروزی به عنوان سرآغاز بزرگترین گام در تشکیل دولت وفاق ملی در هفتهای که همزمان با تشکیل دولت عزیز از بطن چندین نسل انقلاب بود، نامیده شد.
اکنون باید همصدا با رئیس جمهور عزیزمان، بگوییم: جناب دکتر مسعود پزشکیان، در هر وزارتخانهای یک مرکز کترینال برای بررسی مطالعات استراتژیک و تصمیمسازی رسمی راهاندازی شود. با توجه به شرایط موجود، باید از تکرار رویههای غلط گذشته پرهیز کنیم، چرا که خروجی این تصمیمهای اشتباه لحظات ناخوشایندی را برای مردم به ارمغان آورد و سفرههای آنان را بیبرکت کرد. فاصله طبقاتی با حذف طبقه متوسط و خرد شدن کارگر و کارمند نتیجه بیتدبیریها بود. تصمیمسازیها اشتباه و تصمیمگیریها فاقد عقلانیت بود. برای جلوگیری از این آسیبها، باندبازیها و سهمخواهیها باید از بین بروند تا این مراکز بتوانند خوراک روزانه وزرا و معاونین را برای تصمیمسازی فراهم کنند و ایشان نیز در چهارچوب قوانین مورد بازنگری این مراکز، ادارات کل زیرمجموعه را تغذیه کنند تا آنها بتوانند تصمیمگیری نهایی را انجام دهند.
جناب رئیس جمهور عزیز، این مراکز میتوانند با ارائه آمار دقیق و متقن، نواقص و کاستیها را رصد کنند و فاصله بین قدرت ادراک تا پیادهسازی استراتژیها را کاهش دهند تا محصول این حرکت عظیم بهعنوان عقلانیت در جامعه پیاده شود و نتایج آن را در بین آحاد جامعه مشاهده کنیم. همچنین برای ترمیم ارتباط بین قوا در بخشهای مشترک سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی، این مراکز میتوانند راهکارهای خلاقانهای تهیه و ارائه کنند. چرا که مردم از شعارها، تعارفات و رودربایستیهای بین حکمرانان و قوا خسته شدهاند. مراکز در وزارتخانهها با آمارهای نادرست همخوانی ندارند و خروجی تصمیمسازیها و تصمیمگیریهای اشتباه، عواقب ناخوشایندی برای بودجهریزی و تمام سطوح جامعه خواهد داشت. خروج ارز، تورم، بیارزش شدن پول ملی و هدر رفتن منابع از جمله این عواقب هستند. بهرهبرداری مستقیم و غیرمستقیم از محصولات غیرنفتی، بهویژه پتروشیمیها، تجهیزات ناوگان ریلی و صنعت هواپیمایی، و همچنین صادرات نفت خام و مبادلات با اجناس بیکیفیت، از آثار نبود این مراکز تحقیقات استراتژیک در وزارتخانهها میباشد.
لازم به ذکر است که بیتدبیری بازرگانان و دیپلماتهای ضعیف و بدون اطلاعات و مطالعات بازارهای کشورهای مختلف، مشکلاتی را برای تعامل با بیرون ایجاد کرده است. زمانی تعامل با کشورهای دیگر موفق خواهد بود که استقلال داخلی در بحث تصمیمسازی و مدیریت منابع، با هدف توسعه همهجانبه و نگاه انداموار در وزارتخانهها، همپوشانی داشته باشد و اگر این نگاه کاملاً قدم به قدم در بیرون شکل گیرد، دولت را موفق خواهد کرد. زیرا تمدن چند هزار ساله ایران با علوم عظیم در حال تخریب است و دولتها یکی پس از دیگری میآیند و میروند و این وطن هر چهار سال یک بار دچار مشکلات بیشتری میشود. شهدای عزیز این کشور قربانی نفوذ اطلاعات از بدنه وزارتخانهها شدهاند. شاهد بودیم که وزرای شهید کجا و وزرای اختلاسگر کجا! روح آن عزیزان قرین رحمت الهی باشد، انشاءالله.
جناب آقای رئیس جمهور، ایران ما شرایط خوبی را تجربه نمیکند. همانطور که شما قسم خوردید، وزرا نیز باید قسم بخورند. ما جوانان کمسن و سال شهید دادهایم تا پیرمردان کهنسال، از اقوام و اقلیتها. بنابراین باید حرمت آنها را در این مراکز مطالعات و تحقیقات وزارتخانهها، که متشکل از نخبگان و کنشگران و هیئتهای علمی دانشگاههای کشور هستند، حفظ کنیم. این مراکز میتوانند بازویی قوی برای آن وزارتخانه و دولت با عزت ما باشند.
به امید ادامهدار بودن این نشستها زیر سایه اندیشههای پاک.
با احترام و سپاس