⚠️ زمان این کارزار به پایان رسیده است. می‌توانید کارزارهای زیر را حمایت و امضا کنید:

◻️ درخواست رسیدگی به مشکلات کوتاه‌قامتان اردبیل درحوزه اشتغال و ورزش
◻️ درخواست اعمال امتیاز کرونا برای کارکنان مراکز بهداشتی و درمانی در آزمون استخدامی
◻️ درخواست ورود دادستان برای جلوگیری از مازوت‌سوزی در نیروگاه شازند

درخواست اصلاح حقوق اعضای هیأت علمی وزارت عتف

#ترمیم_حقوق_هیات_علمی_عتف

درخواست اصلاح حقوق اعضای هیأت علمی وزارت عتف

باسمه تعالی

جناب آقای دکتر منصور غلامی
وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری

با سلام و تقدیم احترامات فائقه
چنانچه استحضار دارید چندین سال است که حقوق دریافتی اعضای هیأت علمی دانشگاه‌های تابعه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، افزایشی بسیار ناچیز (به طور متوسط، به میزان ۱۰ درصد) را تجربه کرده است. این افزایش ناچیز حقوق، نه تنها هیچ نسبتی با رشد افسارگسیختهٔ میزان تورم سالانه در کشور نداشته است، بلکه در قیاس با حقوق‌بگیران سایر نهادهای کشوری و لشکری، به ویژه در دههٔ اخیر، سیر نزولی کم‌سابقه‌ای را شاهد بوده است. این در حالی است که در سویهٔ مقابل، تغییر مقررات وزارتخانه در سطوح آموزشی و پژوهشی عملاً حجم انتظارات از اعضای هیأت علمی را به شدت بالا برده است و بسیای از دانشگاه‌های کشور شرایط ترفیع و ارتقای اعضای هیأت علمی را ورود در رنکینگ‌ها و نمایه‌های معتبر بین‌المللی قلمداد کرده‌اند؛ موازنه بین امکانات بسیار کم اعضا و خواسته‌های بسیار زیاد مسئولان به حدی نامتعادل و ناعادلانه است که میزان حقوق دریافتی این قشر حتی در قیاس با کشورهای منطقه، فاصله‌ای غیر قابل تصور دارد تا جایی که بعضاً دریافتی یک استاد در بالاترین رده‌های دانشگاهی، به سختی با دریافتی پژوهانه دانشجویان دکتری در دانشگاه‌های دیگر کشورها برابری می‌کند.
افت چشمگیر ارزش نهادن برای فعالیت این قشر فرهیختهٔ جامعه و نادیده انگاشتن نقش بنیادین این صنف در تربیت متخصصان و سازندگان آیندهٔ کشور در حالی رخ می‌دهد که حقوق سایر کارمندان در همین سال‌ها دامنه افزایشی بین ۱۵ تا ۳۰ درصد را تجربه کرده است. به ویژه با رکوردشکنی بی‌سابقهٔ نرخ تورم در دو سال اخیر، افزایش پنجاه درصدی حقوق کارمندان نهادهای مختلف در سال گذشته و حذف دانشگاهیان از این افزایش، این شکاف به طرز شگفت‌آوری عمیق‌تر شده است. این تبعیض در حالی شامل اعضای هیأت علمی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری شده است که برای باقی گروه‌های حقوق‌بگیر که ابتدا از فصل دهم قانون مدیریت خدمات کشوری مستثنی شده بودند از جمله قضات، سفرا، بازنشستگان و اعضای هیأت علمی وزارت بهداشت و درمان، با پیگیری مسئولان نهادهای مربوطه در نهایت این افزایش اعمال شد و یا در چند ماه آینده در شرف اعمال است و با کمال تأثر و تأسف، تنها قشری که از این تغییر بزرگ هیچ سهمی نداشته است، اعضای هیأت علمی دانشگاه‌های تابعه وزارت علوم هستند.
دریغا که هر ساله تعدادی از نمایندگان محترم مجلس بدون در نظر گرفتن سال‌ها مجاهدت علمی یک استاد و طولانی بودن دوره انتظار آغاز به اشتغال یک عضو هیأت علمی (معمولاً پس از ۳۰ سالگی)، و با تقلیل مفهوم عدالت به مساوات کوشیده‌اند تا حقوق سایر کارمندان با اساتید یکسان گردد؛ تا جایی که مجموع حقوق و مزایای بسیاری از کارمندان دولت با مشاغل و تخصص به مراتب کمتر از مجموع حقوق و مزایای اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها پیشی گرفته است. این حقیقت تلخ، اولاً ناشی از کم‌توجهی و یا اولویت قائل نشدن مسئولان و متولیان عرصهٔ آموزش عالی کشور و مدیران ارشد نظام نسبت به معیشت این قشر و ثانیاً نتیجهٔ مظلومیت و سکوت این قشر نسبت به احقاق حقوق خود بوده است. اعضای فرهیختهٔ هیأت علمی دانشگاه‌های کشور به خاطر شأن والا، نجابت و احساس درک و همدلی نسبت به شرایط دشوار اقتصادی کشور و احساس مسئولیت و تعهد ذاتی نسبت به آیندهٔ ایران اسلامی، تا کنون مراتب اعتراض خویش را هرگز به صورت علنی اعلام نکرده، متأثر از طبیعت آرمان‌خواهانه‌ای که ویژهٔ روح پویای اهل علم است، دردها را بزرگوارانه به جان خریده، چشم‌انتظار گشایش شرایط اقتصادی کشور در افقی فراتر از خواسته‌های صنفی خود بوده‌اند و در مقابل کوچک شدن سفره‌ها و کاهش سرسام‌آور قدرت خرید خود، خم به ابرو نیاورده‌اند.
جناب وزیر، اما امروز دیگر تیغ‌ به عمق استخوان ما رسیده است. دیگر مسأله تنها حذف امکان شرکت در مجامع علمی بین‌المللی و عدم توان پرداخت هزینه نشر مقالات در مجلات معتبر و تقلیل پژوهش‌های بنیادین به مطالعات غیرهزینه‌بر و غیرممکن شدن قدرت خرید مسکن برای جامعه علمی دانشگاه نیست. واقعیت این است که در سال جاری، کاهش قدرت خرید اعضای هیأت علمی دانشگاه تا حدی فروکاسته است که بعضاً در نیازهای اولیه و رفع حوائج روزمره و پرداخت بهای اجاره منزل و خوراک و پوشاک خانواده خود نیز با مضیقه مواجه شده‌اند.

تداوم بی‌تفاوتی نسبت به مشکلات معیشتی، رفاهی و اجتماعی اساتید و بستن چشم و گوش بر صدای خرد شدن استخوان‌های کسانی که پیکرهٔ تنومند اندیشه و علم در کشور را در اوج سالیان تحریم و فشار آبرو بخشیده‌اند، کار را به جایی رسانده است که امروز تلاش برای یافتن شغل دوم و بی‌انگیزگی و مهاجرت نخبگان دیگر شعار نیست؛ واقعیت تلخی است که در فضای رخوت‌زدهٔ دانشگاه‌های ما به سرعت فزونی می‌گیرد. اگر در دهه ۸۰، رسیدگی و توجه به معیشت و جایگاه این قشر، توسعهٔ پرشتاب علم و فناوری و ارتقای رتبه ایران اسلامی را در جهان میسر ساخت، مسیر واژگونهٔ سالیان اخیر فرجامی جز ناامیدی و عدم انگیزهٔ نسل آینده و فقر و سقوط علمی کشور در افق پیش رو نخواهد داشت.
لذا امضاکنندگان این نامه، اعضای هیأت علمی مراکز آموزشی و پژوهشی کشور از محضر حضرت‌عالی، به عنوان متولی تمامی امور وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و از جمله بحث مهم معیشت اعضای محترم هیئت علمی، تقاضا داریم به منظور بهبود این وضعیت نامطلوب امکان تحقق اقدامات مقتضی ذیل را بررسی فرمایند:

• اصلاح حقوق و مزایای اساتید مطابق با افزایش حقوق سایر کارمندان دولت در سال‌های اخیر و جبران این فاصله تا پایان سال ۹۸ با ضریبی عادلانه
• اعمال افزایش ۵۰ درصدی حقوق در سال ۹۹
• تحقق واقعی قانون همسان‌سازی دریافتی‌ها در دو وزارتخانهٔ علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت که متأسفانه بین طرح و اجرای آن شکاف بزرگی به نام «بی‌عدالتی» ایجاد شده است.

همچنین نمایندگان امضاکنندگان این نامه، خواستار دیدار حضوری با حضرتعالی و دیگر مسئولان مربوطه برای انتقال مستقیم مصائب و خواسته‌های این قشر مظلوم‌اند.
با توجه به رویکرد این قشر فرهیخته که همیشه همدلی و ایثار را بر مطالبات خود مقدم می‌دانستند، نظر به عمق فشارهای خردکننده و ادامهٔ تحقیر و نادیده‌انگاری این خانوادهٔ بزرگ علمی طبق میثاق صورت‌گرفته در این کمپین، اعضا به پیگیری خواسته‌های مشروع صنفی خود از مجامع قانونی در چهارچوب حقوق اجتماعی و مدنی مصرح در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران اعتقاد راسخ دارند.
آرزوی قلبی ما، اهتزاز پرچم مقدس ایران اسلامی بر قله‎های پیشرفت و فناوری و سلامتی و توفیق روزافزون حضرتعالی و دیگر اعضای خدمت‎گزار دولت پاسخگو است.

السلام علیکم و رحمت الله و برکاته
جمعی از همکاران هیأت علمی شما در دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری

زمان این کارزار به پایان رسیده است.

جهت اطلاع از نتیجه این کارزار و خبرهای مربوط به آن به کانال تلگرام یا صفحه اینستاگرام کارزار مراجعه نمایید.

امضاکنندگان: 7066 نفر

  • سعید مجدی فر

  • نوشین زندی سوهانی

  • افشار هنرور

  • حمید رضا صادقی پور

  • رحیم نیکخواه

  • تهمینه جلالی

  • آزاده میروکیلی

  • امیر رستمی

  • حجت قیمت گر

  • محسن شفیعی نیکابادی

  • محمد امینی چرمهینی

  • رضا بیات

  • سیدعلی دریجانی

  • مهدی مقرنسی

  • مهدی هاشم زاده

  • ریحانه صباغ زاده

  • لیلا ملکانی

  • علی بهرامی

  • فاطمه‌ مدیری

  • دیندارلو

  • علیرضا عبداله پوری

  • وحید واحدی

  • فریبا سهرابی

  • لیلا کرمی

  • زهرا قاسم نژاد

  • دکتر داود رضی

  • یعقوب طادی

  • ناصر فرج زاده

  • مهدی احمدی جیردهی

  • رضامحمدی

بحث و گفتگو

مهدی محمدی نیا : موافق افزایش حقوق اعضای هیات علمی
💬 پاسخ
احمدی : حالا که وزیر برای افزایش ۵۰ درصدی کارمندان دانشگاه به نوبخت نامه نوشته، چرا این کار رو برای هیات علمی‌ها انجام نمیده؟؟ من استادیار با ماهی ۷ تومن چکنم؟ معلم و پرستار بیشتر از من میگیرن. بمحض اینکه حرف بزنیم هم میگن شما حقوق نجومی میگیرین!!
💬 پاسخ
یک استاد : هیات علمی های جالبی هستیم. طی 2-3 ماهی که فرصت تکمیل این کارزار بود تنها 7066 نفر ثبت نام کردند اونوقت برای 120 گیگ اینترنت رایگان اساتید همون هفته اول 7000 نفر درخواست داده بودند. ما لایق عملکرد خودمان هستیم ولاغیر.
💬 پاسخ
الهام : منصفانه نیست من با 34 سال سن تازه یکساله حقوق بگیر شدم و حتی از پس اجاره خانه و هزینه هام هم بر نمیام. تا حالا میگفتم دانشجویم ولی حالا چی. سختی تا کی؟ اگر با لیسانس سر کار رفته بودم تا حالا خونه و ماشین داشتم و حقوقم از الانم بیشتر بود. اگر خارج رفته بودم ماهی 5 یا 6 هزار دلار میگرفتم نه 200 دلار...
💬 پاسخ
استاد دانشگاه۲ : استاندارد حقوق و مزایای یک استاد دانشگاه در تمام دنیا بین ۵ تا ۱۰ هزار دلار حقوق پایه به غیر از مزایای ارتباط با صنعت و قرار داد های پژوهشی است. در حالی که ما در ایران دریافتی در حدود ۲۰۰ تا ۵۰۰ دلار داریم و این نیاز خرید یک لپتاپ به عنوان ضروری ترین وسیله کار ما را هم تامین نمیکنه. اقدرت پرداخت جاره خونه و بقیه هزینه ها هم در شان اجتماعی ما هم دیگر مقدور نیست. در کشوری که علما خوار میشوند حرکت رو به قهقراست.
💬 پاسخ
استاد اسنپی : با این وضع به زودی شاهد حضور اساتید در اسنپ، کلاس های خصوصی و کنکور، دلالی، هندوانه فروشی و ... به عنوان شغل دوم خواهیم بود.
💬 پاسخ
علی نظری : با سلام والله خجالت می کشیم فیش حقوقیمون رو واسه ضمانت بدیم کسی رو، در مقایسه با کارمندان دیپلمه و لیسانسه آموزش و پرورش و نیروی انتظامی و سپاه و وزارت نیرو،.... خجالت آوره با مدرک دکترا و شاغل شدن در سن ۳۲ سالگی آقای دکتر غلامی به شدت منفعل عمل کردن در راستای بهبود معیشت و رفاه اعضای هیئت علمی
💬 پاسخ
آرزو کرم الدین : به نظر منم باید مدارس باز شود چون ما بچه ایمو اگه یه لحظه حواسمون نباشه شاید به خودمون آسیب برسانیم یا شاید به دیگران و کرونا بگیریم
💬 پاسخ
حسین نصاری : سلام مامی ترسیم روی بچه هامون کرونامیگیرندخواهش میکنم مدارس تعطیل کنیدقبول داریم دانش اموزاتوشاددرس یادشون بدیندخواهش میکنم ازشماامسال تعطیل کنید؟?
💬 پاسخ
صفاقدم : افزایش حقوق همه حقوق بگیرها لازم است با این تورمی که در دنیا نظیر ندارد اما اظهار نظر درباره حقوق کارمندان غیرواقعی و نادرست است همه دارند رنج می‌کسند فقط شما نیستید
💬 پاسخ
محمود قائمی زاده : با این فرآیند ناعادلانه جذب و امکانات و رانتهاییکه برای خودتان ایجاد کرده اید، همین میزان کافیست برایتان. ابتدا بقیه چیزها را شبیه کشورهای همسایه کنید بعد دریافتی برابر بخواهید. وضعیت تاسف بار آموزش عالی ثمره تلاش حضرات است. بهتر است کمی بر کیفیت بیافزایید بعد انتظارات عجیب و غریبان را مطرح بفرمایید.
💬 پاسخ
استاد دانشگاه در پاسخ به محمود قائمی زاده: بله درست هست خیلی چیزها مثل کشورهای همسایه نیست مثل همین که متاسفانه هنوز ما یاد نگرفتیم در مورد چیزی که اطلاع دقیق نداریم یا مطمئن نیستیم نظر ندهیم.... جناب!!! ستاد دانشگاه چطور می‌تواند رانت خواری کند؟ بگویید شاید یاد بگیریم و بکار بگیریم !!!!
💬 پاسخ
استاد دانشگاه۲ در پاسخ به محمود قائمی زاده: سلام. رعایت عدالت لزوما به مفهوم مساوات نیست. بله حق با شماست جایگاه عضو هیات علمی دانشگاه باحداقل ۳۵ سال تلاش، مطالعه و تحقیق برای ورود به دانشگاه و بعد از آن خدمت خالصانه و تلاش برای برطرف کردن مشکلات مملکت با دستان خالی و بدون بودجه پژوهشی، شاید از نظر شما مانند خیلی های دیگر ارزشی نداشته باشد
💬 پاسخ
در پاسخ به محمود قائمی زاده: احسنت. خصوصا رانت جذب غیر قانونی هیات علمی در سازمان تحقیقات ، آموزش و ترویج کشاورزی، موسسات، پژوهشکده ها و مراکز تحقیقاتی ملی و استانی وابسته به ٱن. حالا هیات علمی ها مثلا در این سازمان چه گلی به سر مملکت زدن که اینقدر دنبال افزایش حقوقن؟
💬 پاسخ
رضا زارع : باسلام خیلی جالب هست که اعضا هیات علمی میگن افزایش حقوق نداشتند و بیان میکنند که افزایش حقوق کارکنان ۵۰ درصد بوده است!!!!! اولین سئوال این است، آیا کسی که اسم خودش را استاد میگذارد باید دروغ بگوید؟
💬 پاسخ
علیا : خواهشا اینقدر خودتون رو با اساتید کشورهای دیگه مقایسه نکنید، آخه اونا کجا شما کجا.
💬 پاسخ
حسین بارانی : نمیدانم دولت توانایی مالی را دارد یا باید ایجاد کند؟
💬 پاسخ
خدامی : با سلام. در قسمتی از متن لطفا املاء کلمه بسیاری را اصلاح نمایید. بسیای نوشته شده است. در بعضی از قسمت های متن نیاز به ویرگول دارد تا متن رساتر گردد. مثل بعد از بعضی از مشاغل و تخصصی کمتر ی با احترام و سپاس.
💬 پاسخ
علی جان : تو ایران همه از شرایط خود می نالند و منطق را کنار گذاشته اند
💬 پاسخ

اخبار مرتبط با این کارزار



اگر شما خبر تازه‌ای دارید لطفا لینک خبر رسمی آن را از طریق کلید فوق ثبت نمایید.


انتشار در فهرست کارزارها

با رسیدن امضاها به ۵۰ نفر این کارزار در فهرست کارزارهای نوپا منتشر شد.

تأیید کارزار جهت انتشار

این کارزار در چهارچوب قوانین پلتفرم کارزار تأیید و منتشر شد.



این کارزارها را هم حمایت کنید: