⚠️ زمان این کارزار به پایان رسیده است. می‌توانید کارزارهای زیر را حمایت و امضا کنید:

◻️ درخواست برخورد قانونی با متخلفین احکام قضایی در پرونده فساد کال چهلبازه
◻️ درخواست رسیدگیِ جدی به تخلفِ قطع هزاران درخت در جنگل الیمالات
◻️ درخواست امتداد مترو مشهد به مهرگان

درخواست افزایش حقوق مدرسان غیررسمی دانشگاه‌ها و برخورداری آن‌ها از حق بیمه

#حقوق_مدرسان_حق_التدریس

درخواست افزایش حقوق مدرسان غیررسمی دانشگاه‌ها و برخورداری آن‌ها از حق بیمه

جناب آقای غلامی
وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری

با سلام و احترام
همانگونه که مستحضرید، اساتید حق‌التدریس دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی کشور بالغ بر سه دهه است که بار آموزش را با کمترین حقوق و مزایا بر دوش می‌کشند و هیچ متولی و مرجع نظارتی برای رسیدگی به مشکلات این قشر فرهیخته در کشور تعریف نشده است. داشتن بیمه از بدیهی‌ترین و ابتدایی‌ترین حقوق هر شهروند است و اولین وظیفه کارفرماست، اما اغلب دانشگاه‌ها از آن استنکاف می‌کنند و فقط دانشگاه آزاد این مهم را تا حدی رعایت می‌کند.
طبق قوانین مالیاتی افرادی با درآمد زیر ۳۶ میلیون تومان در سال معاف از مالیات هستند اما اساتید حق‌التدریس متأسفانه با اینکه بعضاً در سال سه میلیون تومان هم درآمد ندارند، مورد اجحاف و بی‌مهری قرار می‌گیرند و هر ترم مالیات اجباری از حقوق بسیار ناچیزشان کسر می‌شود و هیچ مرجعی نیز مسئولیت آن را عهده‌دار نمی‌شود. میزان حق‌الزحمه اساتید بسیار ناچیز است و هیچ تناسبی با رشد نرخ تورم و سایر دستمزدها ندارد و پس از حداقل یک سال تأخیر به صورت اقساط و... پرداخت می‌شود.
به بهانه کرونا و مجازی شدن آموزش، دانشگاه‌ها از سر و ته کیفیت کاسته و عذر بسیاری را خواستند، صدها دانشجو را سر یک کلاس مجازی نشانده و به اسم تدریس فقط رفع مسولیت می‌کنند. کلاسی که حتی استاد فرصت حضور غیاب و رفع اشکال را ندارد. بجای اینکه تعداد دانشجویان در هر کلاس کم و تعداد اساتید افزوده شود تا کیفیت تدریس این همه تنزل نداشته باشد، راه برعکس اما مقرون به صرفه در پیش گرفته شده است.
نهایتاً بعد از سال‌ها تدریس هیچ حق اولویتی در جذب برای ایشان تمهید نشده و مثل هزاران فارغ‌التحصیل دیگر همه‌ساله در آزمون‌های استخدامی و فراخوان‌های جذب شرکت می‌کنند. اغلب این عزیزان در آرزوی استخدام حتی دچار کبر سن شده و برای همیشه شانس استخدام را از دست داده‌اند.
برای افزایش دستمزدها برای تمامی مشاغل، بخش‎نامه‌ها و مکانیسم‌هایی تعریف شده است، اما متأسفانه اساتید حق‌التدریس حمایت قانونی مشابهی ندارند و افزایش حقوقی برای این مدرسان لحاظ نمی‌شود.
متوسط مبلغ در نظر گرفته شده برای یک ساعت تدریس، ۸ الی ۱۴ هزار تومان بوده که نسبت به هر دانشگاه‎دمتغیر است. همچنین پرداخت مطالبات اساتید نیز با تأخیر انجام می‌شود و یک استاد در برخی مواقع پس از پایان دوره تدریس باید حدود دو سال منتظر پرداخت مطالباتش باشد.
با توجه به کسر مالیات از حقوق ۷۰۰ الی ۸۰۰ هزار تومانی اساتید حق‎التدریس، از این میزان حق‌الزحمه نیز تنها ۶۰ الی ۷۰ درصد آن پرداخت می‌شود و زمان وصول مابقی آن مشخص نیست.
اساتید حق‎التدریس حتی یک روز هم سابقه بیمه پایه و عمر را نداشته و تا آخر عمر از مزایای بازنشستگی هم محروم هستند؛ هیچ قراردادی با این اساتید در دانشگاه بسته نشده و در صورت عقد قرارداد نیز حتی یک نسخه از آن در اختیار استاد حق‎التدریس قرار داده نمی‌شود. مدت و مبلغ در این قراردادها مشخص نبوده و یک استاد حق‌التدریس هیچ اطلاعی از اینکه ترم بعد نیز تدریس خواهد کرد یا نه ندارد.
حتی دانشجویان امکان استفاده از تسهیلات بانکی را دارند اما اساتید حق‌التدریس این امتیاز را نیز ندارند. با وجود اینکه ۶۰ درصد فعالیت‌های پژوهشی و آموزشی دانشگاه‌ها توسط اساتید حق‎‌التدریس انجام می‌شود، این اساتید از ابتدایی‌ترین حقوق صنفی و شهروندی محروم هستند.
اساتید حق‌التدریس به دو دسته فاقد شغل و دارای شغل تقسیم می‌شوند؛ دسته اول اساتیدی هستند که به جز تدریس در دانشگاه، شغلی دیگری ندارند اما تدریس برای دسته دوم به عنوان شغل دومی محسوب می‌شود که میزان دریافتی و حق‎الزحمه از محل این شغل برایشان مهم نیست و عمده این افراد را کارمندان ارگان‌های دولتی تشکیل می‌دهند.
هیچ تفاوتی از نظر پرداخت مالیات توسط این دو دسته اساتید وجود ندارد و با هر دو قشر یکسان برخورد می‌شود. این در حالی است که برخی افراد با وجود داشتن چندین شغل برای بهره‌مندی از مزایای استادی وارد دانشگاه شده‌اند و با این کار حق اساتید حق‌التدریس را که به این کار به چشم شغل نگاه می‌کنند، تضییع می‌کنند. انتظار داریم توجه بیشتری به این مسئله شود.
نداشتن هیچگونه حق پژوهانه‌ای از سوی دانشگاه‌ها و یا به مقدار خیلی کم به نسبت اعضای هیئت علمی جای بسی گلایه دارد، زیرا بسیاری از اساتید حق التدریس از سطح علمی خوبی برخوردار بوده و به دنبال تحقیق و پژوهش هستند و نداشتن امکانات لازم برای انجام کارهای پژوهشی خود به مشکلات این طیف از اساتید می‌افزاید. به نوعی می‌توان گفت این کار دانشگاه‌ها باعث کاهش سطح علمی در دانشگاه‌ها می‌شود.
خواهشمندیم جهت احقاق حقوق این قشر فرهیخته و ارزشمند دستورات لازم را مبذول فرمایید.

با تشکر

زمان این کارزار به پایان رسیده است.

جهت اطلاع از نتیجه این کارزار و خبرهای مربوط به آن به کانال تلگرام یا صفحه اینستاگرام کارزار مراجعه نمایید.

امضاکنندگان: 2801 نفر

  • نگار فاضلی مشهد

  • پارسا بخشی زاده اهواز

  • رز عباسی زاهدان

  • شیدا صادقی کرج

  • پری روحانی راد تهران

  • پدیده پناهی تهران

  • مریم شاهنده شیراز

  • گلرخ الوان دارستانی تهران

  • محبوبه محمدزکی تهران

  • مونا عبداله شاهی تهران

  • رو و

  • فاطمه مقدسی تهران

  • مونا ابوالحسنی تهران

  • متین خلاق دوست تهران

  • مییادیس بمانیان اصفهان

  • زهره نادعلی

  • ایسا میرزایی تهران

  • وحید زمانی قم

  • ساناز صادقی قم

  • محدثه ناعمی قم

  • سیده فخرالسادات قادری آلهاشم قم

  • سید روح اله ارجمند شیراز

  • زینب تاجیک تهران

  • مجید نوری داران

  • سميه ايل سعادتمند قم

  • زهرا عزیزمحمدی مشهد

  • آتنا صالحی بهشهر

  • امیر بایرامی اصفهان

  • محمد فیضی فسا

  • مهدی پیام شیراز

بحث و گفتگو

زهرا : سلام تعداد اساتید حق التدریس زیاد نیست، لطفا با همین تعداد امضا صدای ما را به گوش مسولان برسانید.
💬 پاسخ
پریا بهرامی : سلام وقت بخیر از انجایی که تعداد اساتید حق التدریس تعداد کمی است لطفا به همین تعداد امضا اکتفا کنید و در مورد اینکه در این روزهای مجازی به اساتید اینترنت رایگان داده نمیشود ولی به دانشجویان میدهند هم لطفا بیان کنید با این شرایط پرداخت نکردن حقوق ها واینترنت های مبلغ بالا .... واقعا شرایط سخت است. سپاسگذارم
💬 پاسخ
لعیا . جعفری : سلام ساماندهی اساتید حق التدریس ، گروه بندی اساتید مطابق با ارزشیابی اساتید دانشگاه‌ها ب منظور امنیت و ثبات شغلی اساتید تا برخورداری از اولویت جذب طبق آیین نامه جذب هیات علمی ۱۰ ساله در دانشگاه‌ها و یا حتی در دستگاه های اجرایی امریست ضروری.
💬 پاسخ
ثریا احمدی : سلام کارزار مربوط به درخواست افزایش دستمزد و برخورداری از بیمه مدرسان غیررسمی دانشگاهها هفته گذشته به 93 درصد رسیده بود چه اتفاقی افتاد که به 40 درصد سقوط کرد؟
💬 پاسخ
محسن : ♦️چرا حتی معلمین نهضت سوادآموزی و مربیان مهد کودک هم امیدی به تعیین تکلیف دارند اما اساتید حق التدریس خیر!!! آیا ما شهروندان این جامعه نیستیم؟ ♦️حتی هیچکس ناظر بر پرداخت ها ، مبالغ شرم آور پرداختی ، تاخیر در پرداخت ، اقساطی کردن پرداخت ، قراردادهای ننگین سفید امضا ، اخذ تعهد از استاد جهت عدم مطالبا مه و حق و حقوق و....نیست؟؟ ♦️واقعا عدالت اجتماعی کجاست!!!!؟
💬 پاسخ
زهرا : لطفا برای اساتید حق التدریس مثل هیات علمی عیدی، پاداش و امکانات رفاهی و بیمه کامل در نظر بگیرید. اساتید حق التدریس و هیات علمی با وجود تحصیلات یکسان و کار یکسان، حقوق هایشان بسیار متفاوت است. عدالت کجا رفته؟؟؟!!!
💬 پاسخ
استاد : لطفا در مورد عدم ثبات شغلی اساتید حق التدریس هم اقداماتی انجام بدین خصوصا کسانی فقط شغلشون تدریس هست و اگه ترمی واحد نداشته باشن با مدرک دکترا و ارشد باید بیکار بمونن. با تشکر
💬 پاسخ
الف . : کارزار محترم توجه داشته باشید که تعداد اساتید حق التدریس جمعیتش مثل بقیه گروه ها و دانشجویان خیلی زیاد نیست. لطفا با 1000 امضا صدای ما را به گوش نمایندگان مجلس و مسولان برسانید.
💬 پاسخ
الف . : لطفا فکری به حال اساتید حق التدریس کنید. حقوق ما را نیز با هیات علمی ها همسان سازی کنید.
💬 پاسخ

اخبار مرتبط با این کارزار



اگر شما خبر تازه‌ای دارید لطفا لینک خبر رسمی آن را از طریق کلید فوق ثبت نمایید.


انتشار در فهرست کارزارها

با رسیدن امضاها به ۵۰ نفر این کارزار در فهرست کارزارهای نوپا منتشر شد.

تأیید کارزار جهت انتشار

این کارزار در چهارچوب قوانین پلتفرم کارزار تأیید و منتشر شد.



این کارزارها را هم حمایت کنید: