⚠️ زمان این کارزار به پایان رسیده است. می‌توانید کارزارهای زیر را حمایت و امضا کنید:

◻️ درخواست مجازی شدن امتحانات خرداد ۱۴۰۵ در تمامی پایه‌ها
◻️ درخواست اتصال مجدد اینترنت برای همه مردم
◻️ درخواست ثبت روز جهانی سیمبان در تقویم ملی

پیشنهاد تغییر پدر شعر نو از نیما به ابوالقاسم لاهوتی

#پدر_شعر_نو

پیشنهاد تغییر پدر شعر نو از نیما به ابوالقاسم لاهوتی

 

ابوالقاسم لاهوتی (متولد ۱۲۶۴ کرمانشاه - فوت ۱۳۳۶ مسکو) از مبارزان دوره‌ی مشروطه و پیش‌گامان شعر نو است. وی به خاطر فعالیت‌های سیاسی و محکوم شدن به اعدام در سال ۱۳۰۱ مجبور به فرار به شوروی شد. همین مسئله موجب گشت تا نام و آثار لاهوتی در دوران پهلوی اول و دوم در ایران بایکوت شود و جامعه‌ی ادبی - خواسته و ناخواسته - او را به فراموشی بسپارد. وی فعالیت‌های ادبی‌اش را در روسیه و تاجیکستان پی می‌گیرد و امروزه جزو پایه‌گذاران ادبیات معاصر تاجیکستان به حساب می‌آید.

دیوان او در سال ۱۳۳۶ در شوروی چاپ شد اما در ایران، بعد از انقلاب و سال ۱۳۵۸ این اتفاق روی داد. شمس لنگرودی در جلد اول تاریخ تحلیلی شعر نو می‌نویسد: "قطعی است که نخستین شعر نو در ایران را به تاریخ ۱۲۸۸ ه.ش ابوالقاسم لاهوتی سروده است." (ص ۶۵)

فارغ از بحث تقدم و تأخر از لحاظ زمان سرایش شعر نو و کِبَرِ سنیِ لاهوتی نسبت به نیما یوشیج (۱۲۷۳ - ۱۳۳۸)، لاهوتی زبانی ساده در شعرهایش دارد، چیزی که نیما به‌طور عمده با آن بیگانه است و زبان شعرش پر از تعقید و پیچیدگی‌های غیرضروری است که با تئوری‌های نیما در باب شعر نو در تضاد است.

شاید عموم مردم و حتی جامعه‌ی ادبی، به خاطر تعلق خاطری که سال‌ها از نام نیما دارند، در مقابل این تغییر جبهه‌گیری کنند، در حالی که این موضوع انکار نیما نیست، بلکه به نوعی دادن حقانیت به ابوالقاسم لاهوتی است که دهه‌هاست به خاطر مسائل غیرادبی در گم‌نامی مانده است. امید که علاقه‌مندان به شعر و ادبیات، بدون پیش‌داوری قبلی، در این کارزار یاری‌مان کنند.

زمان این کارزار به پایان رسیده است.

جهت اطلاع از نتیجه این کارزار و خبرهای مربوط به آن به کانال تلگرام یا صفحه اینستاگرام کارزار مراجعه نمایید.

امضاکنندگان: 127 نفر

  • داوود ملک‌زاده

  • حسن وزیریان

  • مونا‌ م

  • سلیم سال مهر

  • سهیل قاسمی

  • مهیا غلامی

  • حسن هاشمی

  • محمد ملک زاده

  • فرهاد صفریان

  • بنیامین شکیب

  • رامین رحمانی

  • صفیه کوهی

  • نینا لاهوتپور

  • پویا عباداللهیان

  • علیرضا گوهری

  • مانی اخطاری

  • میر مهدی مکتبی اصل

  • زهرا بهمنی

  • مارال ملک زاده

  • آبتین دولت آبادب

  • آروین علی‌نژادی

  • نوراله عباسی سعیدآباد

  • ترلان یاسمنی

  • علیرضا بهشتی

  • مبین رحیمی

  • علی سودائی

  • آرمان الوانپور

  • Tohid khakpor

  • عزیز دارویی

  • سمیه کریم زاده

بحث و گفتگو

در حال بارگذاری...
در حال بارگذاری...
در حال بارگذاری...


این کارزارها را هم حمایت کنید:




مجله کارزار:




کارزارهای داغ
گزارش خطا پاسخ به کارزار درخواست حذف کارزار ایجاد کارزار جدید رایگان!
دانلود استوری اختصاصی شما جدید! نمایش بارکد QR Code جدید! کپی کردن لینک این کارزار کپی کردن هشتگ این کارزار کارزار را در اینستاگرام دنبال کنید!
نمایش بارکد QR Code
پاسخ به کارزار
🔸 اگر به عنوان یک شهروند تمایل به پاسخ به این کارزار دارید، می‌توانید از بخش «نظرات» در همین صفحه برای ثبت پاسخ خود استفاده کنید.
🔸 اگر فکر می‌کنید پاسخ شما مورد تأیید افراد بسیاری خواهد بود، می‌توانید آن را در قالب یک کارزار مجزا منتشر کنید و برایش امضا جمع کنید. برای ایجاد کارزار جدید اینجا کلیک کنید.
🔸 اگر نماینده سازمان یا فرد مورد اشاره در این کارزار هستید، پاسخ رسمی خود را می‌توانید برای ما به نشانی karzar.net@gmail.com ارسال کنید.
گزارش خطا در صورتی که مشکلی در کار با سیستم پیدا کردید یا محتوای نامناسبی در آن دیدید به ما گزارش دهید:
یادآوری: شما می‌توانید امضاهای خود را از طریق پنل کاربری حذف کنید.
شمارهرا وارد کنید:
کپی شد:
دسترسی شما به اینترنت قطع شده. اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.
راهنما:
اعلانات