درخواست افزایش سقف سن استخدام برای دهه شصتی‌ها

#عدالت_شغلی_دهه_شصت

درخواست افزایش سقف سن استخدام برای دهه شصتی‌ها

به نام خدا

رئیس محترم سازمان اداری و استخدامی کشور

رئیس و نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی

با سلام،

ما، امضاکنندگان این کارزار، با احترام به نهادهای قانون‌گذار، مجریان و سیاست‌گذاران کشور، خواستار بازنگری در یکی از ناعادلانه‌ترین مفاد ساختار اداری استخدام کشور هستیم؛ سیاستی که بدون توجه به واقعیت‌های نسلی، اجتماعی و تاریخی، هزاران نفر از متولدین دهه ۱۳۶۰ را در اوج توانمندی عملاً از بسیاری از فرصت‌های شغلی محروم کرده است.

دهه شصتی‌ها، نسلی که سال‌ها زیر سایه تیترهای تلخ «سونامی بیکاری» و «بمباران فرصت‌های شغلی» زندگی کرده‌اند؛ نسلی که با تمام توان تلاش کرده اما فرصت‌هایش گویی در طوفان ناکامی گم شده است.

این گروه در میان دود جنگ، صف‌های طولانی و بحران‌های اقتصادی شکل گرفتند. در مدارس شلوغ و رقابتی رشد کردند، با کنکورهای میلیونی وارد دانشگاه شدند و در سال‌هایی به بازار کار رسیدند که رکود و بیکاری بیداد می‌کرد. آن‌ها همواره «زیاد بودند»؛ در کلاس‌ها، دانشگاه‌ها، آزمون‌ها و اکنون... در صف‌های بلاتکلیف بیکاری.

بسیاری از این افراد پس از سال‌ها تحصیل و تلاش، صرفاً به دلیل عبور از مرز سنی ۳۵ یا ۴۰ سال، از آزمون‌های استخدامی دولتی حذف می‌شوند، درحالی‌که از نظر جسمی، ذهنی و تخصصی در شرایط کاملاً مطلوب برای خدمت‌رسانی قرار دارند.

در حالی که برای گروه‌های مختلف اجتماعی، امتیازها و سهمیه‌های ویژه‌ای در فرآیندهای استخدامی تعریف شده است؛ از جمله بومی‌بودن، تاهل، تعداد فرزند و مناطق کمتر توسعه‌یافته، اما متولدین دهه ۶۰ تاکنون هیچ سهمیه یا سیاست جبرانی دریافت نکرده‌اند. گویا این دوره زمانی نه تنها حقی برای فرصت‌های شغلی نمی‌آورد، بلکه خود بار سنگینی بر دوش این گروه است.

اجرای سقف سنی یکسان برای تمامی متقاضیان استخدام، بدون توجه به پیشینه و شرایط خاص این نسل، تبعیضی ساختاری و غیرمستقیم علیه آنان است؛ نسلی که هرگز شانس برابر نداشته است.

آیا وقت آن نرسیده که قوانین کلی و خشک با واقعیت‌های زیستی و تاریخی این گروه منطبق شود؟ آیا سزاوار نیست که این نسل، نه به عنوان فراموش‌شدگان، بلکه به عنوان نیرویی ارزشمند و جبران‌طلب در سیاست‌های اشتغال کشور شناخته شود؟

ما این موارد را با دلایل مشخص مطالبه می‌کنیم:

تولد در شرایط بحرانی: دهه ۶۰ نقطه تلاقی جنگ، تورم، انفجار جمعیت و کمبود زیرساخت‌های آموزشی و شغلی بود.

حذف تدریجی از بازار کار رسمی: به‌دلیل تأخیر در ورود به اشتغال و مقررات سنی نامتناسب با مسیر زندگی این نسل.

نقض عدالت اجتماعی و استخدامی: اعمال سقف سنی یکسان بدون توجه به شرایط و تجربیات خاص.

اتلاف ظرفیت نیروی انسانی: تحصیل‌کردگان و متخصصان این دوره به جای جذب در ساختار رسمی، به حاشیه رانده شده‌اند.

بر این اساس، از مسئولان محترم درخواست می‌شود:

۱- سقف سن استخدام متولدین دهه ۶۰ حداقل تا ۴۵ سال افزایش یابد.

۲- در آیین‌نامه و دستورالعمل‌های استخدامی، عدالت نسلی و شرایط تاریخی-اجتماعی لحاظ شود.

۳- امکان بازگشت و حضور این نیروهای مستعد در بازار رسمی کار، با مشوق‌ها و ساختارهای حمایتی فراهم گردد.

این خواسته، نه امتیازخواهی است، نه نادیده گرفتن سایر نسل‌ها، بلکه اصلاحی منطقی، انسانی و دیرهنگام برای نسلی است که سال‌ها در حاشیه سیاست‌گذاری‌ها قرار گرفته است.

لطفاً صدای ما باشید؛ صدای نسلی که هنوز توان کار دارد، اما فرصت را از دست داده است.

95%
5 درصد مانده تا ثبت رسمی در دبیرخانه سازمان مخاطب
[اطلاعات بیشتر]

امضاکنندگان: 1904 نفر

  • میر علی شهیدی

  • بتول غفاری خواه

  • زهرا مرادی پور

  • فاطمه محمدی

  • سیده زهرا موسوی

  • حنانه موسوی

  • مریم صلاح الدین

  • صبا پرور

  • لیلا دهقانی

  • مهدی کوسه لو

  • ناهید محمودی

  • ذبیح اله خانی

  • علی صفارزاده

  • ندا ترک

  • فرشته باقری ریزی

  • سمیرا امیری

  • سارااسفندیاری مهنی

  • آرش قارونی

  • زهره کاو

  • نسیم اعتماد

  • حسین نادعلیزاده حصار

  • مهدی عظیمی

  • راصیه عباسی

  • نسیم یاوری

  • میترانظری تاسوره جانی

  • آمنه البادی

  • الهام رحیمی

  • رحیم امامی

  • شلیر کلاه زری

  • بیریوان مولودی

بحث و گفتگو

عرفان نعمتی : من خودم به عنوان کسی که کسب و کار خصوصی داره اشتباه بودن این کارزار رو درک می‌کنم. کسی که سنش از ۴۰ سال گذشته دیگه پیر و فرسوده شده. باید با پول هایی که جمع کرده بره دوران بازنشستگیش رو بگذرونه. اگه طرف کاری بلد بود قبل ۴۰ سالگی بار خودشو می‌بست. اونایی که عرضه‌اش رو ندارن مشکل خوشونه. ما همینجا دهه هشتادی هایی رو داریم که با این فرمون دارن زندگی شون رو دارن میبندن و قراره حداقل ۲۰ - ۳۰ سال دیگه هم برامون کار کنن.
💬 پاسخ
گیتا امینی در پاسخ به عرفان نعمتی: نه آقا دیدگاه خود شما اشتباهه. الان دیگه سن پیری بالا رفته و کسانی هستند که تا ۷۰ سال هم به خوبی کار می‌کنن. اگه هم کسی تا حالا آزمون استخدامی قبول نشده به این دلیل بوده که رقابت شدید و ظرفیت‌ها پایین بوده و بلکه شاید در جایی مشغول به کار بوده و شغل دولتی رو به خاطر امنیت شغلی انتخاب کرده. ما الان افراد ۵۰ ساله‌ای داریم که از یه فرد ۲۰ ساله بهتر و مفیدتر کار می‌کنن. پس توجیه شما اشتباهه.
💬 پاسخ
زهرامحمدی در پاسخ به عرفان نعمتی: شما اگه درک داشتید اینجور بی رحمانه حرف نمیزدید
💬 پاسخ
فرشته کریمی اصل در پاسخ به عرفان نعمتی: شما غلط میکنی توهین میکنی نزدیک ۱۵ سال هیچ استخدامی در کشور نبود برا فارغ التحصیلا
💬 پاسخ
فرشته کریمی اصل در پاسخ به عرفان نعمتی: تو عقلت کمه به چهل سال میگی پیر
💬 پاسخ
منور قاسمی : من متولد دهه ۶۰ هستم و توان کار و سواد علمی دارم اما در شرایط سنی ما شرایط استخدام فراهم نشد و اکنون که سن ما افزایش یافته و نیاز به کار داریم شرايط استخدامی فراهم شده اما برای متولدین ۴۰ سال به پایین، ما از شما خواهشمند افزایش سن استخدام تا ۴۵ سال هستیم ممنون
💬 پاسخ
سیدمحمد فاطمی : 📢 «اینترنت عادلانه، حق همه ماست!» ✍️ «کارزار بازنگری در قیمت و حجم بسته‌های اینترنت خانگی را امضا کنید» > «بسته‌های بزرگ و گران، حجم‌های سوخت‌شده، نبود حق انتخاب… > بیایید با هم صدایمان را به گوش مسئولان برسانیم.» 🖱 «همین حالا امضا کنید» 🔗 karzar.net/245487
💬 پاسخ
شیوا مسلمی : افزایش سن استخدامی در بانک ها و ادارات چه خصوصی چه دولتی
💬 پاسخ
مریم محمدی : سلام خانم بتول غفارزاده ، شما گروه برای افزایش سن دارید میشه لینکش برای من هم بفرستید؟؟
💬 پاسخ
مرضیه قدوسی نیا در پاسخ به مریم محمدی: سلام اره تو تلگرام داریم
💬 پاسخ
مریم محمدی در پاسخ به مرضیه قدوسی نیا: سلام همون گروه دهه شصت بدون امتیاز منظورتونه؟
💬 پاسخ
س موسوی : خواستار بازنگری در یکی از ناعادلانه‌ترین مفاد ساختار اداری استخدام کشور هستیم؛
💬 پاسخ
معین سلیمانی : اصلا میخواید یه ده سال دیگه هم بذارید روش بشه 55 سال که متولدین دهه چهل و پنجاه هم شرکت کنن. من نمیدونم اصلا شما مگه عمرت قد میده تا 75 سالگی کار کنی؟ متوسط عمر تو ایران 60 ساله. با این امتیازات مضحکی که برای استخدام گذاشتن مثل فرزند و تأهل , افزایش سن استخدامی به ضرر من جوون بیست و خورده ای ساله س. چون عملا دهه شصتی ها هم ازدواج کردن هم چند تا بچه دارن حتی ممکنه نوه هم داشته باشن. سن استخدام باید نهایت سی سال باشه چون به دفعات دیده شده همین افراد سن بالا با باند بازی و رابطه فرصت استخدام جوون ها رو میگیرن
💬 پاسخ
مریم محمدی در پاسخ به معین سلیمانی: چقد خودخواهید از کجا میدونید همه دهه شصتیا ازدواج کردن من خودم چهل سالمه چن ساله تک ظرفیت شرکت میکنم یا مصاحبه رد میشم بدون هیچ امتیازی با بدترین شرایط درس خوندم و آخرشم اینجور شد
💬 پاسخ
شیوا قارونی در پاسخ به معین سلیمانی: ما که سال ۹۲ درسمون تمام شد هیچ استخدامی نذاشتن الان سه چهار سال استخدامی میزارن به نظرت مایی که تا دکتری خوندیم حق امتحان عادلانه نداریم، اگه شما اونقدر دنبال آزمونی هستید که حقتون از بین نره برید اعتراض به امتیاز تاهل و شاغلین بدهید نه به افرادی که دهه اول ۷۰ یا اواخر ۶۰ هستند که به دلیل عدم برگزاری استخدامی در اوج جوانی این فرصت از دست دادن.
💬 پاسخ
در انتظار استخدام در پاسخ به معین سلیمانی: اون بنده خدایی که پایان این شهریور میشه 45 ساله چه گناهی کرده که فراخوان امسال داره می افته ابان و اون سنش تنها 2 ماه پیش از حد مجازه؟!
💬 پاسخ
فرشته کریمی اصل در پاسخ به معین سلیمانی: تا چش بهم بزاری سن خودت هم میره بالا میفهمی مجرد بیکار بوذن با چهل سال سن چقدز دردناکه
💬 پاسخ

اخبار مرتبط با این کارزار



اگر شما خبر تازه‌ای دارید لطفا لینک خبر رسمی آن را از طریق کلید فوق ثبت نمایید.


تأیید کارزار جهت انتشار

این کارزار در چهارچوب قوانین پلتفرم کارزار تأیید و منتشر شد.



این کارزارها را هم حمایت کنید: