درخواست جلوگیری از تغییرات ناعادلانه تقسیمات کشوری در محدوده شهرستان خرم‌بید

#خرمبید

درخواست جلوگیری از تغییرات ناعادلانه تقسیمات کشوری در محدوده شهرستان خرم‌بید

بسمه تعالی

جناب آقای دکتر مسعود پزشکیان
رئیس محترم جمهوری اسلامی ایران

با سلام و احترام،

ما اهالی شهرستان خرم‌بید، به‌ویژه ساکنان بخش مرکزی، اعتراض و نگرانی جدی خود را نسبت به طرح جداسازی بخش‌هایی از خرم‌بید و الحاق آن به مشهدمرغاب (قادرآباد) اعلام می‌کنیم؛ طرحی که بدون رضایت عمومی، بدون پشتوانه کارشناسی و برخلاف موازین قانونی تقسیمات کشوری در حال پیگیری است.

جناب آقای رئیس‌جمهور،

خرم‌بید تنها شهرستانی است که در دهه‌های اخیر بارها قلمرو و هویت تاریخی خود را از دست داده است. از جمله:

روستاهای جولانی تا حوالی گرداب که بخشی از هویت و مالکیت اجتماعی مردم خرم‌بید بود، برای شهرستان شدن بوانات جدا شد.

محدوده پایگاه خانه‌خوره دهبید تا گردنه کولی‌کوش، که در تقسیمات قبلی متعلق به خرم‌بید بود، به آباده واگذار شد.

شهر تاریخی پاسارگاد که سال‌ها در ساختار اداری خرم‌بید قرار داشت، بدون رضایت عمومی از این شهرستان جدا و به سعادت‌شهر ملحق گردید.

اکنون نیز طرحی به وسیله آقای دکتر زارع نماینده محترم مجلس در حال پیگیری است که براساس آن، پیشنهاد شده است بخش مشهدمرغاب (قادرآباد) تا چند کیلومتری مرکز شهرستان خرم‌بید به شهرستان ارتقا یابد. این در حالی است که:

۱. شهرستان سرچهان، زادگاه نماینده محترم مجلس، با وجود همجواری، هیچ تغییری در مرزهایش شامل این طرح نشده است.

۲. شهرستان پاسارگاد نیز با وجود سابقه ارتباط اداری با خرم‌بید، مشمول واگذاری نشده است.

۳. تنها منطقه‌ای که بار دیگر مورد هدف این تغییرات قرار گرفته، بخش مرکزی و محروم خرم‌بید است.

این مسئله در ذهن مردم تصویری از بی‌عدالتی، برخورد گزینشی و ترجیح منافع فردی بر مصالح عمومی ایجاد کرده است؛ موضوعی که اگرچه ممکن است ریشه در اختلاف‌نظرهای سیاسی داشته باشد، اما پیامد آن ایجاد حساسیت‌های اجتماعی و تنش‌های منطقه‌ای است.

جناب آقای دکتر پزشکیان،

مردم خرم‌بید هیچ مخالفتی با پیشرفت و ارتقای مشهدمرغاب (قادرآباد) ندارند؛ اما تأکید می‌کنند که هرگونه ارتقا باید در چارچوب قانون باشد، نه با تغییر مرزهای تاریخی شهرستانی دیگر.

براساس قانون تعاریف و ضوابط تقسیمات کشوری و آیین‌نامه اجرایی آن:

شهرستان باید از چند بخش همجوار و دارای همگنی جغرافیایی، اجتماعی و اقتصادی تشکیل شود.

حداقل جمعیت لازم برای تشکیل شهرستان در حالت عادی ۵۰ تا ۸۰ هزار نفر است.

حتی در مناطق خاص نیز حداقل جمعیت کمتر از ۵۰ هزار نفر صرفاً با تصویب هیئت وزیران امکان‌پذیر است.

این در حالی است که کل جمعیت بخش مشهدمرغاب تنها حدود ۱۷ تا ۲۰ هزار نفر است و هیچ‌یک از شاخص‌های قانونی لازم برای ارتقا را دارا نیست.

اجرای چنین طرحی نه‌تنها فاقد توجیه قانونی است، بلکه برخلاف سیاست کوچک‌سازی دولت که از اولویت‌های اعلام‌شده حضرت‌عالی است، موجب افزایش بار مالی و ایجاد ساختار اداری جدید و غیرضروری خواهد شد. همچنین، ارتقای واحدی که فاقد شاخص‌های لازم است، می‌تواند بدعتی نادرست در تقسیمات کشوری ایجاد کرده و موجی از درخواست‌های مشابه را در سراسر کشور به‌وجود آورد.

بر این اساس، از جنابعالی تقاضا داریم:

۱. دستور توقف فوری هرگونه تغییر مرز در محدوده خرم‌بید تا زمان بررسی کارشناسی و اخذ نظر مردم، شوراها و نخبگان صادر گردد.

۲. هیئت کارشناسی بی‌طرف از وزارت کشور برای بررسی دقیق سوابق تاریخی، حقوقی و جغرافیایی منطقه تعیین شود.

۳. هرگونه تصمیم در حوزه تقسیمات کشوری با تکیه بر قانون، شاخص‌های کارشناسی و رضایت مردم انجام پذیرد.

در پایان، مردم خرم‌بید تنها خواسته‌ای منطقی و قانونی دارند: صیانت از حقوق سرزمینی تاریخی خود و جلوگیری از تکرار واگذاری‌های ناعادلانه‌ای که در گذشته اتفاق افتاده است.

با تقدیم احترام

19%
81 درصد مانده تا قرار گرفتن در لیست پیگیری ویژه کارزار
[اطلاعات بیشتر]

امضاکنندگان: 5617 نفر

  • علی ولی پور تهران

  • حامد بهمنی صفاشهر

  • رسول حیدری خرمبید

  • محمد علی پور صفاشهر

  • فاطمه کامرانی خرمبید

  • مهران قربانی khorambid

  • سید حیدر حسینی

  • مهدی مرادی ده بید

  • مهرداد فتاحی صفاشهر

  • علی کارگرشهرآبادی صفاشهر

  • جواد صادقی خرم بید

  • ابوالفضل میرزایی صفاشهر

  • محمد نظری صفاشهر

  • محمد جواد یوسفی صفاشهر

  • معصومه چراغچشم صفاشهر

  • حسین شاکری صفاشهر

  • محمد یاسین رنجبر صفاشهر

  • حامد کربلایی دوست صفاشهر شهرستان خرم بید

  • نرجس مسعودی خرمبید

  • مسیح جعفری صفاشهر

  • محمد ابراهیم حسن لی صفاشهر

  • مهدی عباس زاده صفاشهر

  • مرتضی دلیری خرمبید

  • محمد نیما آزادی خرم‌بید

  • محسن آشوب صفاشهر خرمبید

  • عبدالله رضایی خرمبید

  • فاطمه رنجبر صفاشهر

  • فاطمه ساری خانی صفاشهر

  • خسرو رشیدی صفاشهر

  • جمشید راستاد

بحث و گفتگو

در حال بارگذاری...
در حال بارگذاری...
در حال بارگذاری...


این کارزارها را هم حمایت کنید:




مجله کارزار:




گزارش خطا پاسخ به کارزار درخواست حذف کارزار ایجاد کارزار جدید رایگان!
دانلود استوری اختصاصی شما جدید! نمایش بارکد QR Code جدید! کپی کردن لینک این کارزار کپی کردن هشتگ این کارزار کارزار را در اینستاگرام دنبال کنید!
نمایش بارکد QR Code
پاسخ به کارزار
🔸 اگر به عنوان یک شهروند تمایل به پاسخ به این کارزار دارید، می‌توانید از بخش «نظرات» در همین صفحه برای ثبت پاسخ خود استفاده کنید.
🔸 اگر فکر می‌کنید پاسخ شما مورد تأیید افراد بسیاری خواهد بود، می‌توانید آن را در قالب یک کارزار مجزا منتشر کنید و برایش امضا جمع کنید. برای ایجاد کارزار جدید اینجا کلیک کنید.
🔸 اگر نماینده سازمان یا فرد مورد اشاره در این کارزار هستید، پاسخ رسمی خود را می‌توانید برای ما به نشانی karzar.net@gmail.com ارسال کنید.
گزارش خطا در صورتی که مشکلی در کار با سیستم پیدا کردید یا محتوای نامناسبی در آن دیدید به ما گزارش دهید:
یادآوری: شما می‌توانید امضاهای خود را از طریق پنل کاربری حذف کنید.
شمارهرا وارد کنید:
کپی شد:
دسترسی شما به اینترنت قطع شده. اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.
راهنما:
اعلانات