⚠️ زمان این کارزار به پایان رسیده است. می‌توانید کارزارهای زیر را حمایت و امضا کنید:

◻️ اعتراض به افزایش حقوق ۲۰ درصدی کارمندان در سال ۱۴۰۵
◻️ درخواست اتصال مجدد اینترنت برای همه مردم
◻️ درخواست برقراری اینترنت بین‌المللی برای تمام اقشار در تمام نقاط ایران

درخواست نجات منابع آب زیرزمینی دشت اسدآباد

#نجات_دشت_اسدآباد

درخواست نجات منابع آب زیرزمینی دشت اسدآباد

جناب آقای عدالتخواه 
رئیس کل محترم دادگستری استان همدان

با سلام
ما ساکنان دشتی هستیم که از نظر وضعیت آب، بحرانی است. چندین شهرستان استان همدان از‌ جمله کبودر آهنگ، فامنین و قهاوند تا ابد خشک و غیرقابل‌احیا شده‌اند. ما در دشتی زندگی می‌کنیم که صد درصد آب شرب شهری و ۹۸ درصد آب روستایی و بیش از ۹۰ درصد آب کشاورزی، وابستگی کامل به تنها منبع حیات دشت یعنی سفره‌های آب زیرزمینی دارد.
ورود و خروج منابع آب دشت هیچ تطابقی با هم ندارند. سالانه بیش از ۲۰۰ میلیون مترمکعب آب دشت توسط ۱۷۰۰ حلقه چاه عمیق مجاز و غیرمجاز از زیرزمین بیرون کشیده می‌شود. سد نعمت‌آباد با هزینه ساخت ۸۰ میلیارد تومانی، اکنون کمتر از یک میلیون متر مکعب آب دارد. نصب کنتورهای هوشمند که قرار بود تا پایان سال ۹۶، کل چاه‌های دشت اسدآباد به آن مجهز شوند، هنوز نیمه‌کاره مانده است.
اقدامات ناکافیِ صورت‌گرفته، تناسبی با عمق فاجعه پیش‌رو ندارد. هیدورگراف دشت اسدآباد همچنان رو به افول است و هنوز کسی نتوانسته جلوی سقوط آن را بگیرد و یا در یک سطح ایستایی ثابت نگهش دارد. فرونشست زمین در این دشت در حال رخ دادن است و در صورت تداوم دشت را غیر‌قابل‌احیا می‌کند. کشاورزان منطقه اکثراً غافل و ناگاه از وضعیت آب زیرزمینی و فاجعه زیر پایشان هستند.
تخلفات حوزه آب در دشت اسدآباد مختلف، گسترده و خارج از توان نظارتی امور آب شهرستان و بدون مشارکت و احساس مسئولیت کشاورزان است. چاه‌های غیرمجاز اغلب در دامداری‌ها و یا به‌صورت مخفی استفاده می‌شوند.
الگوی کشت که باید متناسب با آب قابل‌برداشت دشت، محاسبه و اجرا شود، بلاتکلیف رها شده است. متأسفانه آمارها نشان می‌دهد که کشت‌های پرآب در دشت، نه‌تنها کاهش نیافته، بلکه توسعه نیز پیدا کرده است (سال گذشته بیش از ۱۴۰ هزار تن چغندر از دشت برداشت شد).
سیستم‌های آبیاری بارانی تأثیری بر کاهش برداشت سالانه آب دشت اسدآباد نداشته و باعث افزایش فشار بر آبخوان شده است. موضوع مهم ترویج استفاده درست از منابع آبی، تنها خلاصه شده است در یک اتاق در جهاد کشاورزی. هماهنگی بین دستگاه‌های استان درباره آب وجود ندارد. بین جهاد کشاورزی و آب منطقه‌ای استان هیچ همگرایی وجود ندارد.
همه این‌ گفته‌ها و بسیار بیشتر از این، شاید مورد پسند مدیران کم‌کار و بی‌تفاوت نباشد، اما حقایقی درباره آب دشت اسدآباد است. منابع آب زیرزمینی دشت اسدآباد دیگر نباید تاوان کم‌کاری‌ها و بی‌تفاوتی مدیران بی‌دغدغه را بدهد.
ما فرصت اشتباه دوباره درباره منابع آب دشت اسدآباد را نداریم. از‌ دست‌ دادن این منبع حیات یعنی از دست‌ رفتن سرمایه‌های بزرگ شهرستان، مهاجرت‌های وسیع و از‌ دست دادن معاش و شغل هزاران نفر، از‌ دست‌ دادن زمین‌های دشت، تبعات اجتماعی-امنیتی و ده‌ها مورد که حضرت‌عالی به‌خوبی به تبعات آن آگاه هستید. بسیاری از مصوبات شورای حفاظت منابع آب اسدآباد، تنها روی کاغذ باقی مانده و اجرایی نشده است. علی‌رغم دستور دادستان محترم شهرستان، همچنان مدیران مرتبط با آب دشت به ارائه آمار و ارقام می‌پردازند. بحران آب دشت اسدآباد، نیاز دارد به مدیران متخصص، دلسوز و دغدغه‌مند؛ مدیرانی عملگرا و نه شعاری و نه آمار و ارقامی.
نیاز است قدم‌های اساسی و موثری برای مشارکت همه مردم و ساکنان دشت و کشاورزان برای اجرای برنامه‌های نجات منابع آب زیرزمینی دشت اسدآباد برداشته شود. همان‌طور که مقام معظم رهبری به صراحت فرمودند «مسئولینی که در حوادث قابل پیش‌بینی، نظیر تخریب سفره‌های آب زیرزمینی کشور، به وظایف خود عمل  نمی کنند، دچار تقصیر هستند».
از حضرت‌عالی به عنوان مدعی العموم درخواست می‌شود، مدیران کم‌کار و بی‌تفاوت به وضعیت بحرانی آب دشت اسدآباد، بازخواست شوند و برای نجات منابع آب زیرزمینی دشت اسدآباد دستورات مقتضی را صادر فرمایید.

با تشکر

زمان این کارزار به پایان رسیده است.

جهت اطلاع از نتیجه این کارزار و خبرهای مربوط به آن به کانال تلگرام یا صفحه اینستاگرام کارزار مراجعه نمایید.

امضاکنندگان: 63 نفر

  • خانه حامی کشاورز

  • محمد جواد سمیعی

  • روح الله سنگری مدرس

  • مردان احمدیان

  • مهدی سلطانی

  • بهمن فامیل

  • مهدی محمدی ایمانی

  • حسن مرادی

  • داود ولی زاده

  • مصطفی جعفری

  • سعید احمدی

  • لیلا نظری فرهودی

  • نادعلی قربانی

  • کیومرث سعیدی

  • علی گداری

  • محمد کاظم کریمی

  • مهدی جمشیدی

  • آذر محمدی

  • ناصر خلقی

  • کیاوش قیاسی

  • سیدیوسف آغاز

  • رضا جواهر

  • فاطمه صغری میرقادری

  • فرزانه اله یار

  • فرزاد هاشم پور

  • هرمز محمدزاده

  • محمدرضا حسنی

  • حسین سعیدی

  • امیر محمد احمدی

  • علی اکبر صفریان

بحث و گفتگو

در حال بارگذاری...
در حال بارگذاری...
در حال بارگذاری...


این کارزارها را هم حمایت کنید:




مجله کارزار:




کارزارهای داغ
گزارش خطا پاسخ به کارزار درخواست حذف کارزار ایجاد کارزار جدید رایگان!
دانلود استوری اختصاصی شما جدید! نمایش بارکد QR Code جدید! کپی کردن لینک این کارزار کپی کردن هشتگ این کارزار کارزار را در اینستاگرام دنبال کنید!
نمایش بارکد QR Code
پاسخ به کارزار
🔸 اگر به عنوان یک شهروند تمایل به پاسخ به این کارزار دارید، می‌توانید از بخش «نظرات» در همین صفحه برای ثبت پاسخ خود استفاده کنید.
🔸 اگر فکر می‌کنید پاسخ شما مورد تأیید افراد بسیاری خواهد بود، می‌توانید آن را در قالب یک کارزار مجزا منتشر کنید و برایش امضا جمع کنید. برای ایجاد کارزار جدید اینجا کلیک کنید.
🔸 اگر نماینده سازمان یا فرد مورد اشاره در این کارزار هستید، پاسخ رسمی خود را می‌توانید برای ما به نشانی karzar.net@gmail.com ارسال کنید.
گزارش خطا در صورتی که مشکلی در کار با سیستم پیدا کردید یا محتوای نامناسبی در آن دیدید به ما گزارش دهید:
یادآوری: شما می‌توانید امضاهای خود را از طریق پنل کاربری حذف کنید.
شمارهرا وارد کنید:
کپی شد:
دسترسی شما به اینترنت قطع شده. اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.
راهنما:
اعلانات