جناب آقای دکتر اسکندر مؤمنی
وزیر محترم کشور
موضوع: درخواست رسیدگی به تخلفات هیئتمدیره کانون بازنشستگان بانک صادرات ایران و صیانت از حقوق بازنشستگان
با سلام و احترام
بدینوسیله ما جمعی از بازنشستگان بانک صادرات ایران با توجه به تخلفات صورتگرفته از سوی هیئتمدیره کانون بازنشستگان بانک صادرات ایران، به شرح زیر تقاضا داریم دستور فرمایید موضوع بهصورت دقیق و همهجانبه مورد بررسی قرار گیرد و در صورت احراز تخلفات، از ادامه فعالیت هیئتمدیره فعلی جلوگیری و اقدامات قانونی لازم معمول گردد.
در ابتدا لازم میدانیم حمایت قاطع جامعه بازنشستگان بانک صادرات ایران را از اقدامات دبیرخانه محترم کارگروه تشکلهای صنفی تخصصی وزارت کشور اعلام نموده و از دقت، حساسیت و پایبندی مسئولان محترم دبیرخانه و ناظر محترم مجامع در اجرای دقیق قانون، صمیمانه تقدیر و تشکر نماییم.
امید است با عنایت حضرتعالی حقوق قانونی اعضای کانون نیز مورد صیانت قرار گیرد.
الف) تخلفات مربوط به برگزاری مجمع عمومی
بر اساس نامه شماره ۱۳۱۵۷۱ مورخ ۱۴۰۴/۰۷/۲۰ وزارت کشور، هیئتمدیره کانون با وجود تأخیر در اجرای مفاد آن، در تاریخ ۱۴۰۴/۱۰/۱۵ با انتشار آگهی در روزنامه اطلاعات، برخلاف مفاد اساسنامه و همچنین مغایر با دستور صریح وزارت کشور، صرفاً از منتخبین استانی برای حضور در مجمع دعوت کرده و در دستور جلسه نیز موضوع ابقای هیئتمدیره را درج نموده است.
متعاقب این اقدام، دبیرخانه محترم تشکلهای صنفی تخصصی وزارت کشور ضمن تذکر رسمی، در تاریخ ۱۴۰۴/۱۰/۲۲ صورتجلسهای تنظیم نمود که به امضای تمامی اعضای هیئتمدیره رسید. بر اساس این صورتجلسه، آگهی مورخ ۱۴۰۴/۱۰/۱۵ باطل اعلام و هیئتمدیره موظف شد آگهی جدید مطابق قانون و با دعوت از کلیه اعضا منتشر نماید.
با این وجود، هیئتمدیره در تاریخ ۱۴۰۴/۱۰/۲۴ مجدداً آگهی دیگری منتشر کرد که:
نوبت اول مجمع در آن قید نشده و تشریفات قانونی رعایت نگردیده بود.
برخلاف اساسنامه و برخلاف مفاد صورتجلسه وزارت کشور، مجدداً تنها از منتخبین برای حضور در مجمع دعوت شده بود.
از آنجا که هرگونه تغییر در نحوه برگزاری مجمع باید صرفاً از طریق انتشار آگهی رسمی اطلاعرسانی شود، دبیرخانه محترم در روز قبل از برگزاری مجمع نیز مجدداً تخلف صورتگرفته را به هیئتمدیره اعلام نمود؛ لیکن هیئتمدیره بدون انتشار آگهی اصلاحی و صرفاً از طریق ارسال پیامک که چنین روشی در اساسنامه پیشبینی نشده است، اقدام به اطلاعرسانی کرد.
مجموع این تخلفات موجب شد ناظر محترم مجمع، بنا به درخواست اعضا، جلسه مجمع را باطل اعلام نماید.
شایان ذکر است این اقدامات غیرقانونی، علاوه بر ابطال مجمع، موجب تحمیل هزینهای بالغ بر یک میلیارد و هفتصد میلیون ریال بابت برگزاری جلسه و همچنین حدود پنج میلیارد و پانصد میلیون ریال بابت هزینه ایابوذهاب و اسکان منتخبین به کانون گردیده که تمامی این مبالغ از محل منابع متعلق به بازنشستگان پرداخت شده است.
ب) پرداخت پاداش برخلاف اساسنامه
مطابق مفاد اساسنامه، پرداخت هرگونه پاداش به اعضای هیئتمدیره منوط به طرح و تصویب آن در مجمع عمومی است. با این حال، برابر اطلاعات موجود، هیئتمدیره در طول سال ۱۴۰۴ حدود ۳۰ مورد پرداخت پاداش را بدون تصویب مجمع به تصویب رسانده و پرداخت نموده است.
لذا خواهشمند است دستور فرمایید صورتهای مالی کانون، گزارش بازرس قانونی و تمامی اسناد مربوط به پرداختهای مذکور بهصورت دقیق مورد بررسی قرار گیرد تا در صورت احراز تخلف، اقدامات قانونی لازم در جهت استیفای حقوق اعضا انجام پذیرد.
در پایان یادآور میشویم که منابع مالی کانون از محل حق عضویت و سود ذخایر بازنشستگان تأمین میشود و هرگونه هزینه غیرضروری یا پرداختهای فاقد مجوز قانونی، مصداق تضییع حقوق اعضاست. انتظار جامعه بازنشستگان آن است که این منابع صرف حمایت از همکارانی شود که در تنگناهای مالی قرار دارند، نه آنکه بدون مجوز قانونی به عنوان پاداش میان اعضای هیئتمدیره توزیع گردد.
مستندات و مدارک مربوطه به پیوست تقدیم حضور میگردد.
با احترام
جمعی از بازنشستگان بانک صادرات ایران

بحث و گفتگو